Milyen hevedert vegyek? Neoprén törte már fel a lovatokat?
Hallottam már róla, hogy tört fel lovat. Ettől függetlenül jók, úgyhogy szerintem próbáld meg először azt.
Ha semmi se jó akkor pedig anatómiai bőr hevedert ajánlok a magasabb kategóriákból (pl.: 20.000+ Prestige). Valamit máshogy csinálhatnak, nem csak a márkát fizeted meg a legtöbb esetben, mert nagyon ritka velük az irritáció.
Érdemes figyelni ezekre is:
-jó nyergelés
-bőr hevederek rendszeres ápolása, hogy ne legyen kemény
-jó minőségű legyen a heveder (pl. lehetőleg ne a legolcsóbb bőr, mert azok gyakran szakszerű ápolás mellett is kő kemények)
-a heveder rendszeres tisztítása (főleg szőrmésbél, de bőrnél is ugyanolyan fontos)
-a hevederhely precíz tisztítása lovaglás előtt
Szerintem anatómia kialakítása mindenképp legyen a hevedernek, ha érzékeny a lovad.
+tipp: Vannak, akik a hintőporra esküsznek. Keveset szórnak a (tiszta!) hevederre lovaglás előtt. Én nem próbáltam és azt se tudom hogy van-e valami hátulütője,úgyhogy előtte mindenképpen nézz utána :)
Első vagyok.
Igen a zsinórra is sokan esküsznek, de vigyázz! A ma kaphatóak már nem olyan jók mint a régiek. Keresgélj a régiek után pl. vásárokban, ha e mellett döntesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!