Hogyan tudom gyorsítani/lassítani az ügetést és a vágtát? És hogyan nyújtom a lépéseket, vagy csökkentem?
Figyelt kérdés
Most fogok ujra lovagolni menni, már kb. 2 és fél éve nem voltam és ezekre nem emlékszem.
Valaki lécci irja le mert nem. akarom hogy hülyének nézzen az oktató hogy 2 év lovaglás után ezeket nem tudom akkor is ha sok volt a kihagyás.
Az értelmes válaszokat előre köszönöm
2019. jún. 27. 18:39
1/10 anonim válasza:
A lábaiddal és a szárral ill. testtartással is dolgozol.
2/10 A kérdező kommentje:
Oké, de mégis hogyan? Nem tudom ezmire vinatkozik kedves első. Kérlek fejcsd ki bővebben
2019. jún. 27. 19:19
3/10 A kérdező kommentje:
Oké, de mégis hogyan? Nem tudom ezmire vinatkozik kedves első. Kérlek fejcsd ki bővebben oke
2019. jún. 27. 19:20
4/10 A kérdező kommentje:
Oké, de mégis hogyan? Nem tudom ezmire vinatkozik kedves első. Kérlek fejcsd ki bővebben kérlek.
2019. jún. 27. 19:20
5/10 anonim válasza:
Sarkantyú és/vagy lovaglópálca.
6/10 anonim válasza:
Rövidítés: hajt a csizma de közben a szárral meg lassítod ( enyhén magad fele húzod a szárat, esetleg egy picit megmozgatod jobbra-balra ha nem reagál a sima szárhúzásra)
Nyújtás: a szárat csak megtartod, a csizmával meg hajtod előre
7/10 anonim válasza:
2 év kihagyás után nálam futószáron kezdenél 1-2 alkalommal, míg visszarázódsz. Amúgy egyáltalán nem ciki ezeket megkérdezni az oktatótól, hiszen ezért van. Jobb szeretem azt, aki kérdez, mielőtt partizán akcióba kezd a ló hátán,mert a ló se tudja, hogy mi van, te is bizonytalan vagy, aztán az senkinek se jó. Amúgy félfelvétellel tudsz lassítani, fokozni pedig aktívabb csizma, esetleg egy kis pálcatámogatással.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
Valószinüleg én is futószáron kezdek, de azt beszéltem az oktatóval, hogy futószáron megnézi mit tudok aztán lessz ami lessz.
2019. jún. 28. 10:38
9/10 anonim válasza:
Nem kell ráparázni, hidd el így jó lesz. Kérdezni sose gáz, pl akkor is lehet, ha valamiben nem vagy biztos. Egy normális oktató válaszol mindenre, ha kell többször elmagyarázza.
10/10 anonim válasza:
Ha alkalmas rá a mobilod, akkor dupla sebességgel, vagy feles sebességgel kell lejátszani az ügetést vagy vágtát. Problem solved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!