Ez a félfelvétel, jól tudom? És mi az iskolafelvétel? Vagy a teljes felvétel?
A félfelvétel egy olyn idomitási mozdulat amely felkelti a ló érdeklődését, azt jelzi hogy új feladat következik.
A végrehajtás talán így van: A szár és csizma és testsúly segítségek közös, egyszeree történő használata. Egyszerre zárod a csizmáid, majd (valameki, nem tudom meik) szárral egy pillanatra megállitod, és derékkal előre tolod.
Félfelvétellelfogok jelznia lónak, hogy más lessz a feladtat: ez lehet jármódok közötti átváltás, fokozás, rövidítés, nyújtás, fordulat.
Ugye?
A teljes felvételről annyit tudok hogy az az amikor magasabb(pl:vágta) jármodból alacsonyabb jármodba(pl.ügetés) váltasz.
De arról fogalmam sincs hogyan.
Ha valaki ráér elmagyarázni nekem, (lehet sokáig fog tartani mire felfogom) azt nagyon megköszönöm.
A fenti leírás eggyes részeit, egy másik kérdésből vettem át és fogalmaztam át.
És mi az az elkenvágta, és hogyan kell csinálni?
A rövid és a nyújtott vágtát hog lehet eléeni.?
Minden mostani és jövőben felmerülő kérdésedre pontos választ ad... érdemes megvenni, szuper könyv.
Köszönöm, majd előjegyzem.
De valaki tudna nekem most segíteni. Olvastam leírásokat de nem igazán tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!