Ez a fehér ló milyen fajta?
Valaki meg tudná mondani, tippelni, hogy ez milyen ló? Annyira helyes :)
(A német készítésű Grimm mesék sorozatban szerepelt, A Hamupipőke második felében, ha valaki tüzetesebben vagy mozgás közben is szeretné látni)
Köszönöm szépen
A lovas szaknyelvben nem létezik fehér szín, a "fehér ló" általában szürke (ha nem, akkor pl. albínó)
A kép alapján nem tudom sajnos belőni :(
Most komolyan képesek vagytok csak azért választ írni, hogy megmondjátok, hogy nem fehér hanem szürke? Igen, szürkének mondják, de egy átlagember aki nem ért a lovakhoz fehérnek mondja. Ránéz, és fehér ló, ezen nem értem mit kell kukacoskodni.
Sajnos nem tudom megmondani milyen fajta, de tényleg szép formás kis lovacska.
Talán lipicai, színben legalábbis passzol, ebből a fajtából láttam már ennyire egységesen "fehér" elegáns lovat, de annyira sajnos én sem értek hozzá, hogy egy kép alapján megtudjam mondani.
Mindenesetre szerintem gyönyörű a lipicai:
Egy csepp arab és lipicai sincs ebbe a lóba. Mind két fajnak meg van a fej formája (kos/csukafej) és test alakban is nagyon eltérő. Spanyol vagy tenessee walking horse lesz.
A másik a szin. Igen is van fehér ló eddig csak angol telívér fajtában fogadják el. Egy gén módosulás következtében jött létre a fehér szín. Lényegében a bőr nem pigmentált és e miatt rózsaszín maradt de a szeme ugyan úgy barna (tehát nem kék és igy nem albínó). Tehát mint fehér szín már létezik de magyaro. nincs ilyen ló csak a tarkák (nem barna-szürke tarka hanem pej-fehér tarka(a tarka lovak bőrszine is rózsaszín)) szürkének azt a fehér szőrzetű lovat hívjuk amelyiknek a szőr alatt kékes,szürke árnyalatú a bőre (ezért is szürke).
Ha már lovagolunk és főként osztjuk az észt akkor járjunk.utána a dolgoknak! Elméletben is képezzük magunkat ne csak löttyögjünk a ló hátán!!
Kedves Előző!
Tehát ha véletlenségből nem ismernénk fel egy nem jó szögből fotózott(mármint nem jól felismerhető szögből) lovat, akkor már lötyögünk a ló hátát?🙄
Nem, félre értés ne essen.. Nem mindenki ért a fajtákhoz, szín genetikához stb de attól lehet tudatos, jó lovas csak azt mondom ne állítson olyan kijelentést hogy x vagy y fajta biztosan.. Vagy hogy ilyen vagy olyan szín nincs..
Én annak a híve vagyok hogy elméletben is képezni kell a lovasnak magát ahoz hogy tényleg lovaglás legyen a lovaglás ne csak körbe körbe vonatozás.. Sajnos egyre több erre a tapasztalat és azért is fontos (szerintem) az elméleti önképzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!