Hogyan menjek el egyedül terepre?
Miért nem tudod kivinni? Sok olyat láttam hogy pl a nyereghez csatolják a pónit és úgy viszik.
2019. máj. 29. 19:34
2/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom nem biztos h kimernék úgy menni de én is gondolkoztam ezen. Egyszer megprobalom
Próbáld meg odakötni, vagy együtt vezetni őket. Ha szépen megy, kis séta együtt, aztán egyre messzebb. De ha ennyire kupacolódnak, simán előfordulhat, hogy a törpe úgy fog menni utánatok, mint egy jólnevelt kiskutya.. Ja, telefon legyen nálad, meg a kicsiló nyakában biléta a címeddel, számoddal...
2019. máj. 29. 21:36
Saját vélemény, de ne kösd oda a lovat! Szörnyen balesetveszélyes, ugyanez van a szabadon engedéssel is.
Fogj a kezedben egy hosszabb kötelez, ha gond van azt el tudod engedni, de ha odakötöd akkor minhármótokat veszélybe sodorhatod akár azzal is hogy egyikük komolyabban megijed valamitől.
2019. máj. 29. 22:36
Én inkább megnevelném a kisbérit. Menj ki vele egyedül, mert vezetéklóval baromira balesetveszélyes, főleg ha nem vagy gyakorlott. Egy ismerősöm így törte össze magát, pedig nem kezdő lovas. Megindult fullgaloppba a két ló és nem tudta lekezelni, ráadásul közúthoz közel, szóval az se volt nagyon opció, hogy elengedje a vezetéklovat .
Szóval arra feküdnék rá, hogy a pónit vagy bezárod vagy hagyod magának a karámban rohangálni. A kisbérivel meg lejátszod a hisztijét, mert minél inkább ráhagyod annál rosszabb lesz. Bízzon meg benned annyira, hogy ne vergődjön a "csapat" után.
2019. máj. 30. 08:18
Goldival is így voltunk, te sem vagy ezzel egyedül. A lovam eleinte végig trágyázott vagy 6-8-szor kakilt, nagyon ideges volt. Aztán szépen fokozatosan megnyugodott. Pár hete eltudtuk érni, hogy nem kell félnie egyedül. Te is szépen fokozatosan szoktasd ki a lovadat, hogy egyedül vagy kint vele. Vigyél magaddal jutifalatot, ha jól viselkedik, akkor kapjon. Jutalmazd simogatással, hogy érezze a pozitív megerősítést. Jól csinált valamit.
2019. máj. 30. 14:45
7/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm megprobalom hozzá szoktatni hátha sikerül bár nagyon oda meg vissza vannak egymásért. Az egyik egyszer elszökött, ugy hogy kint voltunk a pályán kívül, de nem ment el a másik lótól. Ha akarom kivinni a kisbéri egyből fordul vissza es akar visszarohanni a shetyhez
És ilyenkor miért is nem rángatod meg úgy istenesen? Figyelj, 600 kiló nem játék. Szóval le kell vele ezt játszani, mert ez valahol tiszteletlenség veled szemben.
2019. máj. 30. 18:06
9/11 A kérdező kommentje:
Igen tudom. De hiába rángatom, egyszer már el is húzott elég csúnyán megégetett. Tudom h tiszteletlenség sőt már több is. Amúgy nagyon okos ló, párszor még el játsza es remelem mar megtanulja.
10/11 A kérdező kommentje:
Még nem voltam kint vele sokat! Szóval ez még csak a kezdet, de gondoltam megkerdezem hogy még hogyan tudnám megjobban megtanitani rá.de mar azt sikerült elerni h egy kicsit követ,oda jön hozzám stb
Kapcsolódó kérdések: