Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A ma éjjel született kiscsikón...

A ma éjjel született kiscsikónak lehet adni valamilyen csemegét, vagy csak anyatejet ihat?

Figyelt kérdés

Ma éjjel ellet meg egy kanca a szomszédunkban, és ma délután megyünk megnézni a kiscsikót. Vihetek neki valamilyen csemegét, vagy szigorúan még csak anyatejet ihat? Ha lehet neki mást is, mit ajánlotok? Van itthon sokminden ami lónak való csemege meg sok hozzávaló amiből házi finomságokat is lehet csinálni, mert járok lovagolni és rendesen fel vagyunk tankolva az ilyen dolgokból :D

A válaszokat előre is köszönöm!

2019. ápr. 30. 13:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne. Ilyenkor csak a kancát kell ápolni, hogy erős legyen. Az oltások, meg a tápok csak utána
2019. ápr. 30. 13:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj neki semmit, még nincs rendes belflórája.
2019. ápr. 30. 13:14
 3/12 A kérdező kommentje:
Rendben akkor csak a kismamának viszek pár csemegét. Köszönöm a segitséget és a gyors válaszokat! Még annyit hogy hány hetes vagy hónapos korában kaphat már a csikó mást is az anyatejen kivűl? Mert ha a gazda megengedi, át szeretnék menni párszor egy hónapban meglátogatni őket, és vinni nekik csemegéket, vagy esetleg gondozni őket. :)
2019. ápr. 30. 13:18
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne! Nem is igazán tudja még megenni (sokszor nem is érdekli), a bélflórája is most alakul és a csikók könnyen félrenyelnek, így egy marék táp pl kifejezetten veszélyes lehet.
2019. ápr. 30. 13:20
 5/12 A kérdező kommentje:
Ohh értem. Hát azt semmiképpen sem szeretném hogy szegény félrenyeljen, vagy megterhelje valami a pocakját. Csak a kancának adok majd egy almát, 1-2 répát meg pár szem almás henger alaku lókekszet :)
2019. ápr. 30. 13:22
 6/12 anonim ***** válasza:
77%

Hát nekünk is van 2 lovunk,de kifejezetten rühellem mikor jönnek a simogatók meg hozzák "lovagolni" a 2 évest.Én meg ugye a drága időmet, ami alig van pazaroljam rájuk, kínlódjak velük, mert ők pacit akarnak simogatni.Ja és zárjak be valahova 5 kutyát, hogy be tudjanak jönni tőlük.Meg vállaljam a felelősséget, hogy a gyerek kezét megharapja a ló, mert a füvet nem jól adja oda, vagy felrúg a ló, hátán a 2 évessel.

És sorolhatnám.Nem ezért vannak a lovaink, és nem vagyunk ingyen simogató.Etetni meg aztán senki se etesse!A kutyámat se.

Erre vannak állatkertek, lovardák és mit tudom én mik.Akik felvállalják a közönséget.

Ezt azért írtam le, mert nem biztos hogy a szomszéd nagyon örvend annak, ha folyton mész a nyakára csikót nézni meg etetni.Ha magától mondja, hogy gyere át gyakran, akkor az más.De ha nem ajánlja, akkor pofátlanság.

Tartsál lovat,kínlódj meg vele,mert a lótartás nemcsak heppy, van vele sok baj, munka, anyagi ráfordítás.Ha ennyire érdekel.

2019. ápr. 30. 13:39
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem, ne a tiétek. Szerintem a gazdával beszélj meg mindent. A kancának se adjatok semmit, amiről a gazda nem tud.
2019. ápr. 30. 13:44
 8/12 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! Először is köszönöm a válaszod.

Szerintem elmondhatom erről a szomszédunkról hogy nagyon jóban vagyunk egymással, és hogy nem veszi tehernek hogy átmegyünk 5-10 perce megnézni a kiscsikót és a mamáját. Mielőtt meg nem született a kicsi, a ház mellé egy kisebb füves területre volt kikötve majdnem minden nap a kanca, ahol volt neki viz és széna. De én rendszeres jártam etetni, meglátogatni. Persze először megkérdeztem a gazdáját lehet-e, és azt válaszolta nyugodtan. És azt is elmondta hogy nagyon szelid ló, nem kell tartani rúgástól vagy harapástól. De én egyik lótól sem félek, meg egyszer már harapott meg ló. De az is az én hibámból történt, mert még kicsi voltam, és rosszul adtam neki a füvet, mert mint ahogy irtad úgy történhet harapás. De szerencsére már 16 éves koromra megtanultam hogyan kell lovat etetni xd

Természetesen csak akkor fogok átjárni párszor egy hónapban, ha a gazda teljes mértékben beleegyezik és semmilyen szinten nincs a terhére. A kiscsikó megnézését pedig meghivásra kaptuk, mert ma reggel ahogy édesanyám ment a boltba az autóval, a férfi leintette hogy megszületett a kiscsikó, egészésges, és hogy délután ha akarjuk, mehetünk megnézni :)

2019. ápr. 30. 13:51
 9/12 A kérdező kommentje:
*Utolsó előttinek szól az előző kommentem csak közben még érkezett válasz. Köszönöm neked is most tényleg utolsó! :D
2019. ápr. 30. 13:52
 10/12 anonim ***** válasza:
88%
Mégis mit adnál neki? Foga sincs! Attól hogy megy a 4 lábán és cuki még ugyan olyan mint egy csecsemő. Az anyjának vihetsz nasit, a csikót meg ne túráztasd ilyesmivel.
2019. ápr. 30. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!