Lovat szeretnék, saját telken, hobbi célra tartani. A hidegvérűek tetszenek a legjobban, de olyanon még nem ültem. Mennyire lenne jó társ belőle, ha csak hátsaként szeretném használni? Mennyiben más a tartása, pl nagyobb box méret, többet eszik, stb?
Figyelt kérdés
Ha esetleg látja ezt olyan, aki lovagol hidegvérűt, vagy tart is otthon, nagyon szívesen beszélnék vele, rengeteg kérdésem van.2019. ápr. 14. 18:37
1/8 anonim válasza:
A hidegvérű lovak nyugodtak és megfontoltak, gyakran lassúak, nehézkesek. Egy ilyen lovat határozott, tiszta utasításokkal kell irányítani. A lovak motiválása gyakran komoly erőfeszítésbe kerül. A hidegvérű lovak leginkább nyugodtságukról és kedvességükről ismertek. Míg a melegvérű lovak főként versenyekre, és tapasztalt lovasok alá ajánlottak, a hidegvérű hátasok fiatal, tanuló lovasok, valamint hobbilovasok számára a legalkalmasabbak.
2/8 anonim válasza:
Szia! Bár nekem melegvérű lovam van(angol telivér)[zina]de a barátom ak hidegvérű lova van(Nóri ló)[shadow]így most inkább egy össze hasonlítást tudok neked írni. Bár tény, hogy Shadow nyugodtabb, kezes, barátságos és jól lovagolható, viszont sokszor keménynek kell lenni vele, nehéz motiválni és szörnyen makacs ia rud lenni. Nem igazám akarok össze hasonlítani egy hideg-és melegvérű lovat mert nem is lehet, másban jók. Viszont én személy szerint jobban preferálom a meleg vérű lovakat. Lovaglás szempontjából is jobban preferálom a meleg vérű lovakat. A hidegvérűek gyakran lomhák, és keményebb jelzéseket kell nekik adni, illetve szerintem hosszabb távra is kényelmesebb egy nyurga telivér, mint egy vaskos hátú hidegvérű. Viszont kezdő lovasoknak tökéletes egy hidegvérű, mivel nehezebben rémülnek meg, és sokszor türelmesebbek, de kell hozzájuk egy bizonyos keménység
3/8 anonim válasza:
Vagy mi lenne ha egy sodrottra ruhaznal be? Az olyan kettő az egyben. :D
4/8 A kérdező kommentje:
A sodrott is lehet létező megoldás, viszon hol tudok megbízható helyen, hátasnak betanított lovat venni? Hidegvérű esetében úgy gondoltam, felkeresem a tenyésztőket.
2019. ápr. 14. 19:28
5/8 anonim válasza:
Legalàbb 2 ló kell. Egyedül nem tarthatod. A lónak szüksége van ló társaságra.
6/8 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyok, természetesen kettőt szeretnék. Mivel ez még többéves terv (istállót se építettünk még), nem akartam belemenni a részletekbe.
2019. ápr. 15. 05:42
7/8 anonim válasza:
Hidegvérűból jól belovagoltat nehéz találni, sodrottból könnyebb talán. Mielőtt beruháznál egy ilyen állatra, mindenképpen próbáld ki. Széles hátukon a nagyteepeszben való ülés pl jobban terheli a csípődet. Illetve ezeken a lovakon minden nagy (nehezebben találsz felszerelést) és nagyon erősek. Ha valami félre megy 500 kilós ló se játék, de egy 800 kilós már tényleg nem viccel, ha megugrik repülsz utána. Attól, hogy nagy általánosságban szelíd óriásokként vannak számontartva ugyanolyan lovak, szóval nagyon fontos a következetes nevelés, idomítás, különben ebből is lehet sárkány.
8/8 anonim válasza:
Nekünk 2 haflingi van.Nem 800 kg, hanem 500.Ha érdekel ez a fajta, írhatsz kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!