Hogyan kell össze lovagolni egy lovat?
Figyelt kérdés
Suliban, amikor tanultam a lovász szakmát, mindig mondták nekem, hogy össze kell lovagolnom a lovat, engedtessem el, dolgozzak vele. NA de egyik sem mondta miként is épül ez a dolog fel, sajnos a tanárom sem. Hogy hogyan csináljam, mit hova tegyek vagy meddig csináljam2019. márc. 30. 16:58
1/3 anonim válasza:
Általában arra szokták mondani, hogy az átmenetileg kevesebbet ment lovak úgymond fegyelmezetlenebbek lehetnek, kevésbé figyelnek, öntörvényűbbek. Ilyenkor vissza kell őket rázni a kerékvágásba és határozottabbnak kell lennie a lovasnak. Lényegében össze kell szedni a lovat. Csúnya szóval ez fegyelmezés.
2/3 anonim válasza:
Ez egy olyan dolog, amit nem lehet itt átadni. Nagyon sok tanulás mire valaki korrektül tudja ezt kivitelezni. Egyébként ez nem egy mozdulat, amitől a ló össze lesz lovagolva, hanem ennél sokkal komplexebb. Nagy vonalakban azt jelenti, hogy a ló megfelelően dolgozik alattad (pl. az ütem megfelelő, jó az önhordása
3/3 anonim válasza:
* nyugodt, figyel rád, stb.) Tehát ez úgymond egy állapot, amihez egy megfelően képzett lovas és egy megfelelően képzett ló kell. Ráadásul nem biztos hogy a munka elején már el tudod érni, sok lóval dolgozni kell mondjuk egy negyed órát mire korrektül össze lehet szedni.
És itt most nem arra gondolok amikor felül a kupec, berántja a ló nyakát az meg épphogynem’ ugrik ki alóla és akkor össze van szedve a ló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!