Ha 105 kg vagyok, mennyi esély van arra hogy találok olyan lovardat ahol lóra ulhetek?
Sosem lovagoktam életemben, talán egyszer egy búcsún, amikor egy forgató meghatározott irányban, és tempóban kőrkörösen irányítja a lovakat, és így van lehetőség rajtuk lovagolni akár gyerekeknek is. Nos szeretnék már lovagolni nagy lovakon, szakember felügyelete mellett nyilván. Nézegettem is lovardakat, igen ritka ahol 100kg a súly határ. Többségénél 80-90 kg. Én 105 kg vagyok, tapasztalatotok szerint milyen gyakori az olyan ló ami elbirna? Vagy nem véletlen olyan ritka a 100 kg-s súly határ is? Sosem kimoznam meg a súlyommal a lovakat (hehe) rendkívül állat barát vagyok, így eszembe sem jutna azt hazudni kevesebb vagyok. Osszesegeben a kérdésem , ha valaha szeretném kiprobalni a lovaglást, (ez alatt hobbi lovaglást érték, max terep lovaglás esetleg egy ismerősömmel) akkor érdemes elkezdenem dietazni? :D
UI. Ne bantsatok, nem vagyok kövér, csak erős csontozatu mint ahogy mindent kalória gazdag elvtatsam mondaná :D
Az értelmesebbek mindent elmondtak, szóval a válasz...
Ha keresel, akkor 100%. De szerintem lefogyni egyszerűbb.
Egy egészséges, jól kiképzett, kb. 700-800 kg-os lónak egy 100 kg körüli lovas nem gond.
A nehezebb kérdés, hogy találsz-e lovardát, ahol van ilyen súlyú lovas számára ló és oktatás?
Termèszetesen èrdemes elkezdened diètázni márcsak a saját egèzsèged èrdekèben is.
De amúgy egy hidegvèrű ló röhögve elbír ;)
Azért a már lovagolni tudó 100 kgos lovast ne hasonlítsuk kezdő lovashoz.
A kezdő, akármennyire is igyekszik, pattog ő fog... Nem. Mindegy hogy az a 100 kg a loval együtt mozog, vagy belehuppan a hátába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!