El lehet felejteni lovagolni?
7 évig lovagoltam ebből 5 év volt rendszeres (heti 1-2 eddzes nyarakon tábor) a másik 2 évben már nem jártam ilyen sűrűn de két hetente talán.
Most újra tudok majd járni de már vagy 2 éve nem ültem lovon és félek hogy bénázni fogok.
Régebben már ugrattam is de ázért bennem van az hogy mivan ha totál bénázás lesz belőle xd
1- miért bénáznál?
2- ha mégis, miért lenne gond? Azért mész, hogy tanulj.
3- izomlázad lesz ugyan, de
4- a tested nem felejtette el, hogy mit merre kell csinálni
5- mosolyogj és élvezd az együtt töltött időt, a többi nem számít!
Köszönöm a választ!
Már nagyon nagyon hiányzik a lovaglás:)
Amikor én nem lovagoltam pár évig, azt mondtam a lovasoktatónak, hogy nem tudok lovagolni.
Már akkor furán nézett, mikor felszálltam a lóra, de kb. az első 5 perc után mondta, hogy na hülyíts azzal, hogy te nem lovagoltál.
Szóval ne aggódj, lehet, hogy kicsit kijöttél a gyakorlatból, de nem felejtettél el.
Huh ez megnyugtató:D
En is gondolkoztam azon hogy azt mondom nem tudok lovagolni xd
Jaja, én is azért mondtam, mert féltem, hogy elfelejtettem, és bénázni fogok.
De mihelyt odaálltam a ló mellé, már maguktól jöttek a mozdulatok, a lovon meg még inkább. Szóval ne félj, nem lesz gond, szerintem nagyon fogod élvezni.
Nekem, mikor a többéves kihagyás után felültem, olyan érzés volt, mintha az évek alatt csak ezt vártam volna végig.
Nem lehet elfelejteni úgy ahogy a biciklizést sem.
Erre egy jó példa hogy nevelő apum 5-6 éve nem ült lovon előtte verseny szerűen lovagolt saját lóval és nem olyan rég mentünk ki terepre és olyan terepet nyomtunk hogy csak na és még meg is rendezte kicsit a lovat, hogy ne a saját feje után menjen. Én meg tök féltem, hogy úristeeen valahol elhagyjuk vagy ilyesmi. De tök olyan volt mintha még mindig napi szinten lovagolt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!