A lovaglásnál van súlyhatár?
Szeretnék lovagolni de lehet összeszakad alattam!
Vagy van egyáltalán olyan ember aki lóra tud ülni és összeszakad alatta?
Jobb lovardákban idehaza is, igen.
Én külföldön találkoztam olyan lovardával, ahol 100+ felett nem adtak ki lovat.
Ha van egy 600kg lovad, akkor a 80kg elfogadható.
Nyilván nem shetire kell ülni.
Hány kiló vagy?
Egy zömökebb ló még 80 kilót kényelmesen elvisz többet már nem nagyon.
Álltalában a kisebb lovakra olyan 60 kilós embert ültetnek és ugye így megy lejjeb
Sok lovardában 80 kg a súlyhatár.
Persze, elvisz a megfelelő ló többet is, csak egy kezdő ember sokkal nagyobb teher a lónak, nincs rendes ülése, pattog a lovon, üti a ló hátát.
Van olyan hely, ahol vannak nagyobb, tömegesebb lovak, sodrottak vagy akár hidegvérűek, egy olyanra 100 kilóig is felengednek.
Illetve vannak a lómészáros lovardák, ahol a lovagolni kicsit sem tudó 120 kilós német turistát is felengedik a 450 kilós szerencsétlen lóra, mert hát megfizeti.
Ismertem olyan helyet, ahol nyár végéig a lovakat dolgoztatták, aztán mikor vége volt a szezonnak, vitte őket a kupec...
Ha 80 kg alatt vagy, nyugodt lelkiismerettel ülj fel. Ha felette, akkor vagy keress nagyon megfelelő lovat, vagy kicsit fogyj le előtte. Nemcsak a lónak lesz könnyebb, hanem neked is, mert könnyebben mozogsz majd a lovon.
Ja, még annyit, hogy ha csak ki akarod próbálni, hogy milyen a lovaglás, és pár kört mész a karámban lépésben, attól a lónak nem lesz baja akkor sem, ha 100 kilós a lovas.
90-95 kb a legtöbb helyen a súlyhatár. Én dagibb vagyok, pest környékén több helyen érdeklődtem - igazából olyan helyet kerestem, ahol van esetleg sodrott ló, de az nagyon kevés helyen jellemző, nem is találtam. :)
Ezalatt nyugodtan lovagolhatsz, nem lesz semmi gond. Igazából nehezebb embereket is elbír (egy darabig), de iskolalovaknál azért fontos a korlátozás, mert nem egy ember lovagolja őket, illetve egy tanulatlan lovas eleinte lötyög mint a zsák, így nagyobb terhelés. És fontos, hogy sokáig munkaképesek maradjanak nyilván, tehát nem fogják egy ember kedvéért az egészségüket kockáztatni.
De mint írtad, ennyire nem vagy testes, szóval gondolj arra: felnőtt férfiak is lovagolnak, és ők messze nem 50-60 kgosak. :)
Nálunk 80 kg körül van a határ. Aki testesebb, teltebb megkérdezzük hány kiló, mert fontos a lovaink jólléte. Aki nehezebb, annak alternatívának felajánljuk a fogatozás, fogathajtás lehetőségét, így lóközelben maradhat.
Hidegvérű lovakra ülhet nagyobb súlyú ember, de nem sok helyen tartanak lovasoktatási célból ilyen lovakat.
És hogy vagy 87 kg, magas férfiember vagy, vagy teltebb hölgy? Mert az se mindegy hogyan oszlik el az a súly. Ha egy arányos férfi vagy, akkor nem mondom azt, hogy na akkor itt a motiváció a fogyásra, mert nincs értelme. Vannak erősebb termetű melegvérű lovak is, mint a nóniusz vagy gidrán, amiknek nem okoz probléma ekkora súly.
Viszont ha túlsúlyos vagy, akkor nem árt lejjebb adni a saját egészséged miatt se, illetve akkor a lovaglásnak is hódolhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!