Boxos tartas, vagy rideg?
Egyértelműen a boxos, ha naponta tud a szabadban lenni a ló, van legelő ahová ki lehet rakni.:) Így nem kell hóban, esőben éjjel-nappal kint állnia, de ha úgy adódik kint lehet.
Az én lovamat még boxban is takarózom:)
Rideg! Minél természetesebb annál jobb. Azért egy szélvédett/esővédett beálló legyen.
Ha nem versenyzel a lovaddal, vagyis nem nyírod és nem rakod ki-be a boxba naponta 20-szor, akkor semmi értelme boxban tartani, a lónak is jobb kint.
Az egy dolog hogy mi fázunk kint, de a lovak nem, nekik ez a természetes (kivétel persze a nyírt vagy beteg ló).
Szerintem a rideg tartás sokkal jobb a lovaknak. Nem lesz stresszes és az egy helyben állástól se alakul ki egyéb eügyi problémái. A sérülésekre és a betegségdkkel szemben is ellenálóbb lesz a szervezetük.
Szóval ha nem indokolt akkor rideg tartás egy 3oldalu beállóval vagy egésznap kint és este csak box de ez sok helyen nem működik.
A labdás önitató kint van és télen sem fagy be ha rendesen ki van takarítva időnként.
Kinek mi, szerintem rideg, nyilván folyamatos odafigyelés mellett. Az ápolásról, megfelelő takarmányozásról és a patáik rendben tartásáról nem szabad elfeledkezni ekkor sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!