Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan tanítsam meg?

Hogyan tanítsam meg?

Figyelt kérdés
Nos az lenne a kérdésem hogy egy lovat hogyan lehet megtanítani arra hogy zabla nélkül lehessen irányítani? Hogyan kezdjek neki? Próbáltam már testsuly athelyezéssel a karamban de nem érdekli azaz megy vissza a szénahoz mert azt tudni kell hogy mindene a hasa.

2019. jan. 6. 13:04
 1/3 anonim ***** válasza:
62%

ha nyereg alatt se figyel a testsúlyra és a lábsegítségekre akkor anélkül se fog.

Egyébként nyakmadzaggal lovagold mert azzal valamennyire megtudod fogni ha feljebb csusztatod a nyakán

2019. jan. 6. 17:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Először is ne a karámban próbáld, ahol oda tud menni a kajához..

Ha kantárhoz van szoktatva akkor először kezdd azzal, hogy ugyanúgy rajta van a kantár, de hosszú száron lovagolod, megpróbálod testsúllyal lovagolni. Ha például jobbra akarsz menni, akkor jobban terheled a jobb ülőcsontodat, a bal csizmával pedig kicsit odazársz, a szárat pedig a nyaka bal oldalához érinted, mintha ezzel is "tolnád" jobbra. Persze nem erősen, hanem éppen hogy csak érintéssel. "Vészhelyzet" esetére pedig még mindig meg tudod fogni rendesen a szárat, ha meg kell erősíteni benne, hogy merre kell menni.

Aztán ha ez már megy, akkor lehet kötőfékkel próbálkozni. Belecsatolod a kötőfék két oldalába a szárat, és ugyanúgy lovagolod mintha kantár lenne rajta. Itt is kell a testsúly, plusz a kötőfékkel kicsit az arcára is tudsz nyomást helyezni, hogy forduljon, de a legfontosabb akkor is a testsúly!

Ezután a következő lépés a nyakmadzag. Én ezt először úgy csináltam, hogy biztos ami biztos rajta volt a kantár, hogy hozzá tudjak nyúlni ha kell, de szerencsére az én lovam szinte azonnal tudta mi a feladat. Arra az oldalra helyezed itt is a testsúlyt amerre mész, az ellenkező oldalon pedig a nyakához érinted a nyakmadzagot. Aztán ha úgy érzed érti a ló, tudsz gyorsítani, lassítani, fordulni meg minden, akkor leveheted a kantárt a fejéről és úgy már csak nyakmadzag lesz rajta.

Innentől meg már tényleg csak egy nagyon kicsi lépés az, hogy nyakmadzag nélkül is menjen..

2019. jan. 6. 17:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Úristen nagyon szépen köszönöm utolsó a válaszodat. Annyit szeretnék még kérdezni hogy ha ezek megvannak akkor ezeket ugetesbe vagtaba valahogy ugyanígy kéne csinálni csak nyilván sokkal nehezebb
2019. jan. 6. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!