Nem lehet konkrétan megmondani gy fajtáról. Konkrét lóról viszont igen. A magyar hidegvérű is a legjobb lehet hisz attól függ mire használod.
De a fajtákon belül mindig vannak olyan lovak amik nem olyanok mint amit az adott fajtától elvárnál.
Erre egy nagyon jó példa hogy én amikor 6 éves voltam egy papiros Angol Telivéren tanultam lovagolni. A telivérek nagyon pörgős lovak és ez az egy mégis lomha lassú volt. És még azt se lehetett mondani hogy ős öreg volt mert csak 15 éves volt.
A jelenlegi lovardámban is van egy Shagya arab akin a kezdők lovagolnak és sokszor nagyon nehéz elhajtani annyira lomha.
Nincs olyan hogy legjobb fajták szempontjából. Mindegyik arra a legjobb amire tenyésztették.
Ez attól függ mire használják
Pl dijugratás
Fogatozás
Dijlovaglás stb
Milyen eleve a ló pl hogy volt tartva ( itt arra gondolok hogy nem ütik verik ) es nagyon sok mindentől függ még . szoval igy nem lehet összehasonlitani lofajtákat
Ezt így nem lehet megmondani. Egyedtől függ. Mennyire tehetséges a ló, és mennyire szeret ugrani.
Pár éve egy gidrán, Gidran Razbeg Mytoc nyerte meg a kitartásos magasugrás versenyt 200 (!!!) centivel.
Ez hatalmas ugrás. Ennek ellenére a legtöbb ember nem a gidránt mondaná elsőre díjugratásra (ahogy itt sem). Mondjuk hozzá tartozik az is, hogy Mytoc kivételesen tehetséges ló:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!