Gabika356 kérdése:
Lovat szeretnék venni hobbinak 17 éves vagyok milyet vegyek? Tavaszal kezdek lovagolni tanulni?
Figyelt kérdés
2018. nov. 8. 07:34
11/17 anonim válasza:
Szerintem előbb kezdj el eljárni egy lovasiskolába és ott lovagolni. Lehet, hogy nem is fog annyira tetszeni, vagy pár hónap után megunod.. Akkor mi lenne a lovaddal?
Érdemes először kipróbálni, megnézni mennyi időd marad suli után a lovaglásra. Egy iskolalónál ez nem probléma, ha te nem érsz rá, akkor majd ráül más, így is úgy is le lesz mozgatva. De a saját lovadhoz akkor is ki kell menni lemozgatni/lovagolni amikor nincs kedved, amikor hideg van, amikor tanulni kellene, amikor vizsgára készülsz vagy sok a házi...
Meg lehet, hogy jó lenne megvárni az első esést is, hogy ha esetleg megijedsz és úgy döntesz soha többet nem ülsz lóra, akkor ne kelljen eladni a lovadat, hanem egyszerűen nem mész el többet a lovasiskolába.
12/17 anonim válasza:
Amit még elfelejtettek írni, hogy lovat nem tartunk magányosan. 2-3 vagy több ló kell. Ha te csak 1-et akarsz, akkor beszélj össze más lovasokkal. Vagy bértartás.
14/17 anonim válasza:
15/17 anonim válasza:
Még nem lovagolsz, de lovat akarsz venni? Ez olyan mintha jogsi nélkül kocsit veszel. Több év után szokták ajánlani általában a lovardákban is a saját lovat, miután legalább már annyira ismered a lovakat, hogy tudj bánni egyel. Az nem elég hogy apunál az igás lovakkal foglalkoztál néha, itt kell tudni irányítani, lovagolni és kezelni a hisztijeit. 17 évesen honnan szánsz nagyon minimummal véve is havi 50ezret a lóra? Lesz pluszban többszázezred félrerakva, ha valami baja lesz és állatorvos kell?
16/17 anonim válasza:
Én a frízt ajánlanám nyugodt és remek hobbiló :)
17/17 anonim válasza:
Ha 16 éves korodig lovakkal foglalkoztál, hogy nem ültél még rajtuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!