Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit lehet egy ilyen lóval...

Mit lehet egy ilyen lóval kezdeni? Hogy tudnék elkezdeni vele foglalkozni, mivel kezdhetném?

Figyelt kérdés
Nemrég került hozzám egy herélt 5 éves Hucul kisló.Azt kell tudni róla hogy amikor hozzám került harapott,súnyitott,rúgott,ágaskodott. A volt gazdája aztmondta nincs vele semmi gond és szépen dolgozik és be is van lovagolva.Annyit kell tudni róla hogy kisgyerekek lovagoltak rajta és vásárokba hordták hogy gyerekeket lovagoltassanak rajta körbe-körbe.A harapásról már leszoktattam viszont néha csipkelődik még.Ha viszont lovagolni akarok rajta az valami tragikus.A szája teljesen kemény,pálcára,csizmára,sarkantyúra egyáltalán nem reagál sőt még lassabban megy.Futószáron ágaskodik,rúg még ügetni se hajlandó nemhogy vágtázni.A lábait nemszivesen adja szóval jól elvan cseszve.Tanácstalan vagyok mert tovább adni nemszeretném viszont igy se mehet tovább.

2018. aug. 29. 16:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha hobbi lovas vagy akkor nagyon nehéz és veszélyes egy ilyen lóval dolgozni (és az átnevelése közben akár te is akaratlanul elronthatod/ronthatsz rajta).

Ha tényleg nem akarod továbbadni akkor edzői segítséggel lovagold (bár ő a mindennapi teendők (pl.: patapucolás) elvégézében nem segít) vagy küld el belovagoltatni/átlovagoltatni (pár hónapot van csak ott jobb esetben vagy járhat is hozzád egy belovagló).

Esetleg hívhatsz egy lókiképzőt. Ő nem csak a lovaglás, hanem a mindennapi teendők közben felmerülő problémákban is segít. (Privátban írj nyugodtan, küldök eléretőségeket.)

2018. aug. 29. 20:15
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A gazdája mondta, vagy ki is próbáltad?

Szerintem is szakember segítségével tudsz előre jutni. Ráadásul a hucul kemény dió, de még lehet találni a közös hangot.

2018. aug. 30. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!