Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovas szakközépiskolát tudnáto...

Lovas szakközépiskolát tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés

Most végeztem a nyolcadikat, és pincér szakra mennék most. De már kiskorom óta lovakkal foglalkozok, és ilyen irányba szeretnék tovább tanulni. A szüleim rá erőltették a pincérkedést, de végre erőt vettem magamon, és közöltem velük hogy máshova szeretnék menni.

Tudnátok lovas(/lótenyésztő)szakközépiskolákat ajánlani? Előre is Köszönöm a válaszokat.

#állat #ló ##iskola #szeretném
2018. aug. 22. 22:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Bábolnán a Petkó, ez az egyetlen de úgy tudom az elején csak lovásznak tanulsz és utána tudsz meg tovább tanulni belovaglónak stb viszont lehet hogy idén ebből már kifutottál hogy oda jelentkezz.
2018. aug. 22. 23:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Bábolnán a Pepko.

Vácon a Táncsics Mihály. Ott lovász/zsoké szak van utána belovagó/kovács.

Epona Spanyol lovas iskola. Talán itt egyből belovagló a végzetséged és ha ügyes vagy az egyetem fel vesz utána.

Még van 1-2 lovász iskola de nem jut eszembe.

Nézegess szét a mezőgazdász iskolákba is ott kell lennie lótenyésztő/ménesgazda/aranykalászos gazda szakoknak. Az egyik Győri suliba van ha jól tudom..

Nézz szét jól. Szerintem max félévkor fogsz át tudni jelentkezni mivel gyakorlati feltételek is vannak vagy nagyon gyorsan fel veszitek a kapcsolatott a sulikkal és ebben az utolsó hétre megpróbáltok egyeztettni egy időpontot.

Sok sikert és díjazandó az hogy a szüleid elé álltál és meg mondtad a vágyad. :)

2018. aug. 23. 08:49
 3/3 anonim ***** válasza:

A fent leírtak mellé van 5 éves lovász képzés (érettségi + szakma) A móricz zsigmondban kaposváron, kolesz is van.

Illetve 3 éves (érettségit nem ad) Simontornyán, tolna megyében a Pillich Ferenc. Itt viszont nincs lehetőség koleszra viszont ha szorgalmas vagy elég jo alapokat kapsz és ha látnak benned fantáziát akkor lovaglásilag is képezni fognak illetve nagyon jo kapcsolataik vannak később ha majd dolgozni szeretnél külföldön és belföldön egyaránt.

Viszont ha újra irnám az életem nem mennék lovásznak, felesleges egyrészt marha kevés a pénz, megelheteshez nagy mazli kell másrészt nem sok helyen jelentenek be, vesznek ember számba és amúgy ye kell a lovaszkodashoz papír csak lóhoz ertes, kötél idegek és végtelen munkabiras :). Én amúgy pincernek mennék ha most lennék palyavalasztas előtt.

2018. aug. 28. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!