Melyik szártartás a helyes?
Így látatlanban elég nehéz megmondani, hogy mi a jó, a rövid vagy hosszú szár. Most én úgy vettem h nálad a hosszú szár az tényleg hosszú egy rendes nyújtott nyakkal. Amúgy a lotyoges a támaszkodas hiánya akármekkora hosszúságú száron előfordulhat ha nincs meg a kapcsolat (akármi miatt). Mert szerintem mind2 hossz jó csak kérdés mikor használjuk mi a cél. Pl egy idomító edzésen vagy díjlovas edzésen egy hosszú száras bemelegítés után általában rövidre/rövidebbre vesszük és a cél összelovagolni a lovat kerekre, összeszedettre h hátra helyezze a testsúlyt. De ilyenen is lehet hosszú száron nyújtani, kirágatni (akármelyik jarmodban), leléptetni. Van h egész órán nincs teljesen rövid szárra feligazitva mert pont az a cél h kicsit lefelé nyúljon stb. De azért egy vágta piruettet lotyogo szárral nehéz csinálni:D Míg ugratasnál az egész a lovadtol függ nagy részt nyilván ott is alapvetően nem olyan hosszú száron lovagolunk mert úgy jó nagyot kell majd emelnie a fején az ugrás előtt ha közben a fűnel van az orra :D De ott azért más kicsit. Amúgy a westernesek lovagolnak tényleg hosszú száron.
Egyébként szerintem kérdezd meg őket h miért azt a szarhosszt mondják amit mondanak ha nem tudod eldönteni. (Mármint valószínű kezdő vagy akkor még szerintem nincs olyan nagy szerepe inkább legyen hosszú minthogy beletepj úgyis meg a saját ülésedre koncentrálsz. Amikor meg elérsz oda h idomits vagy ugorj és tényleg minőségi lovaglás legyen már magadtól is tudni fogod a helyes szárhosszt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!