Díjugratás zabla nélkül?
#1: A zabla igenis káros a lónak!
"Dr. W. Robert Cook, állatorvos és kutató jó néhány érdekes felfedezést hozott nyilvánosságra a zabla ló szájára, mi több, a ló egészére gyakorolt hatásairól. Amire Dr. Cook rátalált, az nem más, mint hogy a zabla a legkülönfélébb módokon káros, finomtól a mélyre hatóig. Felfedezései vezettek el egy újfajta zabla nélküli kantár használatához, melyet az ő előírásai szerint fejlesztettek, hogy a fej egészére hasson anélkül, hogy a lónak fájdalmat, vagy pszichológiai zavart okozna. Kutatásai feltárták, hogy a zabla használata a ló mozgás közbeni kontrollálására ellentmondásos, potenciálisan ártalmas ló és lovasa egészségére és biztonságára nézve."
En is hasonlo kerdest tettem fol es a válsz sehol. ( Mielott mindenki nekem jon h miert nem használok zablat, egyszerűen azert, mert mindig is sietős volt a lovam es egyre erősebb zablat tettünk bele. Egyre sietősebb lett es kipróbáltam a micklem kantart zabla nelkul. Mukodik mert igy nem fel a zablatol. Az h elotte miert félt azt nem tudjuk mert mindig jo lovas lovagolta es nem volt rossz elemenye a zablakkal. )
En ugy gondolom h a havkamore vagy a pony hackamore jo választás lehet ha nem tul eros ( az en lovamnak tul eros). !!Elore tisztaznam h nem azert valaszolok h minden magabiztosság hiányos belém kössön mert nincs jobb dolguk!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!