A Haflingi kislovak melyik lovassportban a legjobbak?
Szerintem ti rossz lóra gondoltok. Most nem arra gondolok, amit Mo.-n "Haflinginak" csúfolnak, hanem az igazi osztrákokra. Tudjátok, magas, hosszúhátú, könnyű.
Utolsó, nem, a díjlovaglás a háziversenyeknél kezdődik, amikor körbeügetnek a pályán. :)
Kedves kérdező!
A kérdést aki meg akarta érteni az meg is értette ;)
Igazából házi versenyeken több szakágból is tudnak jeleskedni ( pl.: lovasiskolán belül), az, h melyikben, az már eléggé lófüggő, de ezek közül is kisebb versenyeken ügyességiben.
Remélem segítettem :)
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Részemről lezárva.
Én németo.-ba dolgozom belovaglóként. Eléggé sok hafit hoznak kiképzésre leginkább dijlovaglásra de néha millytarira is. Itt sokkal nagyobb az elvárás mint a magyarországi versenyeken és mégis helyt állnak a versenyszámokban. Mo.-n inkább a lovardák oktatásra használják és e miatt hiszi mindenki azt hogy sportban nem állná meg a helyét.
Akik nem csak egy ország versenyeit követi az szinte mindig találkozik hafival. Legutóbb Finnországba egy hafi lett az országos bajnok milytariban.. Osztrákban 3. hely dijloviba..
Ne haragudj, olyan igazán tisztességes választ nem tudok adni. De azért idebiggyeszteném, hogy három éve a helyi lovasnapok díjugrató versenyén elborzadva néztem a jobbnál jobb felszerelésben pompázó telivéreket, különféle sportlovakat(de tényleg amit csak akarsz: magyar sportló, számos hannoveri, Holsteini stb.) amint majd' elesnek a saját lábukban már 1 méteren is, nem volt egyetlen ló-lovas páros sem akik rendesen végig tudták volna vinni a pályát, szenvedés volt nézni az egészet. Aztán jött egy lány egy haflingivel és sz@rrá verte a társaságot 120-on, ők nyertek. Nem azt mondom hogy kiemelkedő teljesítmény, nem feltétlenül az, de elnézve a többieket, és hogy nekik mennyivel jobbat kellett volna produkálni..le is vontam a következtetést hogy akármilyen remek adottságokkal rendelkező ló esetén sem lehet megkerülni a megfelelő kiképzést és edzést, viszont általa még egy hafiból is lehet valamire való sportlovat faragni.
Illetve egyszer ültem egy olyanon akivel westernben, talán reiningben versenyeztek nagyon jó eredményekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!