A nőket miért vonják ki a lovász munkákból, a mezőgazdasági munkákból?
Dolgoztam nőként lovászként. 20 boxos lóra voltam egyedül. Legelő nem volt csak 3 kis karám, ahol napközben cserélgettem a lovakat.
Reggel 8kor abrakoltam, kb a 2 sor volt 40 perc szénázással sepréssel együtt. Ezután jött a trágyázás, bealmolás, ez kb 3 órát el itt, után megint széna abrak, ezután mozgásos le, jó esetben 2 lovat, délután még bogyózz le és elment a nap. Az esti etetés már más csinálta. 1 embernek, még egy férfinek is sok ez, mellette meg van mindenféle plusz meló, amit elvárnak, kerítés javítás, fűnyírás, télen - 10 fokban itatás, fa hasogatás. Jah és mindezt heti hat napban 90 ezerért.
Bírom a munkát, de ez kikészített, 10 kilót fogytam, a kezeimben szétmentek az ízületek 4 hónap meló után. Ketten lányok simán bírtuk volna de egyedül csinálni szar.
Én 33 vagyok, nő. Unatkoztam, kérdezték ahol a lovam tartottam, hogy nem akarok - e dolgozni... Bealltam lovasznak.
Hajnal 5-re mentem, Gyulával szenazassal kezdtunk, es a menes kihajtasaval a legelore.
7-8 közt már ganejoztunk. Erre nincs jobb szó 😂
Két lovardat kellett kitakaritani, kb fejenként 42 boxot. 10re kész kellett lenni, besoporve, kitakaritva.
Aztan itatas, kinti karamok beetetese masodjara...
Kellett kb két hét, mire az izomzatom is kifejlodott ehhez a munkahoz, vas talicska, villa etc.
A balak rossz minőségük miatt folyamatos bontasra voltak itelve, azt elhordani talicskaval... Ponyvazas...
Csikó etetés cumival két óránként, és akik jártak lovagolni, mindent a foldre dobtak.
Azt folyton kerülgetni...
4 hónapig csinaltam, de mivel a pasi kollégák kikezdtek, es állandóan bas***tak, odaadtam nekik a villát, és kalap kabát.
Most ők turják a ganéjt.
Pedig szerettem ott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!