Jól tettem vagy igaza volt?
Voltam lovas táborban, és olyan volt hogy mindenki kapott egy lovat a héten, akiről gondoskodni kellett végig. És minden nap 2× 1 óra lovaglás volt. Én egy olyan lovat kaptam aki azelőtt egy-két napig csak a boxban állt. Úgyhogy én az első napon első lovaglás helyett megkértem az edzőt hogy lefutószárazhassam. Megengedte, és meg is dícsért hogy ennyire odafigyelek. Viszon két-három lány utána kiröhögtek hogy de hülye vagyok lovaglás helyett futószáraztam.
Igazuk volt tényleg hülyeség volt?
Vagy jól tettem?
Jól tetted :)
Ez így egyszerűbb biztosabb megoldás volt.
Másrészt egy-két napi boxban állás után jobb,hogy nem erőltetted meg a lovat rögtön 1 óra intenzív lovaglással.
Örülök,hogy vannak még ilyen lovasok manapság.. :)
És egy órán át kellett futószárazni? Mert az látszik, ha a ló tele van és robban. Ha meg nincs vele gond, nem indokolt 1 órán át kergetni, ha te alapvetően lovaglásért fizetsz.
Ha meg robban, és megfogni is alig lehet, akkor meg vállat kell vonni, hogy oké, a következő menet a tietek.
Bár aki ilyen lovat ad táborban, az se tiszta. Mondjuk az is fura, ha csak úgy vállat vonnak, hogy akkor futószárazd, érdekli is az őket... Bár persze nekik mindegy, fizetsz érte.
Jól tetted, de remélem szakszerűen futószáraztad, lekötéssel, szépen felépítve és nem csak körbe zargattad ügeteésbe meg vágtába, ahogy egyesek a futószárazást gondolják. Még az istállógőzös 1 hete állt lovat is legalább 5 percet lépésben dolgoztatom, mielőtt ügetnék vele.
Az a két három lány gondoljon azt amit akar, ebből is látszik ki hogyan áll a lóhoz és a lovagláshoz.
Viszont egy lovas táborban az oktatóknak/edzőknek kell gondoskodni arról, hogy ne teli lóra ültessen fel, és úgy kalkulálnia az idővel, hogy lovaglás előtt lemozgassa, vagy igény szerint együtt lemozgassátok a lovat, hogy senki ne marajon ki a lovaglásból.
Nem tudom mennyien lovagoltatok egyszerre a pályán, de egy edző szerntem maximum 4 lovasra tud úgy odafigyelni, hogy mindent kijavíthasson, és minőségi órát tartson, ahol fejlődés is van nem csak lötyögés a lóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!