Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A lovam elméletileg vemhes....

A lovam elméletileg vemhes. Május 28. -án lesz egy éve hogy nálunk van. Azóta nem sárlott. Tegnap vettük észre hogy meg van duzzadva a cicije és kemény. Az előző gazdájánál volt fedezőmén. Sokan azt mondják hogy vemhes. Szerintetek vemhes?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 4. 13:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy ritkasz@r állatorvos. Nehogy még egyszer a lovad közelébe engedd. Ilyen tudással én is lehetnék állatorvos. Az ész megáll. :D
2018. ápr. 5. 16:30
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi erővel én is állatorvos vagyok. Mi az hogy nem kizárt. Egy körülbelül 10 hónapos vemhességet még én os meg tudok állapítani.=|
2018. ápr. 5. 16:52
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Hívj ki másik dokit, most már én is kíváncsi vagyok hogy csikós-e a kanca vagy nem.
2018. ápr. 5. 17:50
 14/28 A kérdező kommentje:
Én is nagyon kívancsi vagyok már. A bátyjám kolegájának nagyon sok lova volt őt is megkérdeztük mert ugye volt már vemhes lova. Azt mondta hogy 99,9% hogy vemhes.
2018. ápr. 5. 20:07
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Meg is nézte vagy látatlanban mondta?

Azért ő nem állatorvos, jó lenne egy lovakhoz értő dokit kihívni, már csak azért is, hogyha valóban vemhes és megindul az ellés és valami komplikáció lép fel legyen kit ugrasztani azonnal.

2018. ápr. 5. 20:48
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Keress másik dokit akkor. Amúgy fel vagy készülve egy csikóra?
2018. ápr. 6. 07:17
 17/28 A kérdező kommentje:
Igen látta. Keresek más dokit az tuti mert ez ritkasz@r volt. Igaz a kólikától megmentette de a vemhessègét nem tudja megállapítani. Igen felkészültem a csikóra. Vagy hogy érted?
2018. ápr. 6. 10:02
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem úgy érti, hogy van-e hely idő pénz, tapasztalat egy fiatal állat eltartásához, később belovaglásához.
2018. ápr. 6. 10:59
 19/28 A kérdező kommentje:
Hol találok egy normális állatorvost? Baján csak 3 van. Az egyik fel se veszi a telefont. A màsik nem ért a lovakhoz. A harmadik meg az aki kint volt.
2018. ápr. 6. 11:02
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Akkor messzebbről kell orvost hívni.

Oltva volt a kanca herpesz ellen? Mert különben az a csikó életébe kerülhet, akár a születés után is 1-2 héttel.

Amúgy ilyen idős vemhességnél ultrahangozni már nemigen szoktak, legfeljebb nagyon indokolt esetekben, de felnyúlni fel lehet, ki kell tudni tapintani egy ilyen idős vemhességnél a csikót. Másik dolog, hogy ha meghallgatja, még laikus is meg tudja állapítani, ha szívhangot hall - ha előtte már hallott sztetoszkóppal csak bélhangot akkor pedig végképp.

Egyébként a probléma tényleg az, hogy ha esetleg nem megy simán az ellés, így kit tudsz kihívni hozzá? Mert akkor percek kérdése is lehet a kanca és/vagy a csikó élete.

2018. ápr. 6. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!