A lovak ehetnek vajat?
A felnőtt állatok nagyon gyakran (pontos arányt nem tudok mondani) laktózérzékenyek.
Az emberek is eredetileg azok voltak, de egy mutáció miatt ma már a többség nem laktózérzékeny.
Ugye minden babának - legyen az ember, ló vagy akármilyen emlős - tejre van szüksége. A tej egy összetett anyag, hatalmas molekulákkal, amiket nehéz "legyűrni", még egy felnőtt embernek is.
Épp ezért fiatal korban termelődik egy enzim, aminek az a dolga, hogy ezeket a hatalmas molekulákat szétvagdossa.
Ahogy idősödünk, már nincs szükségünk anyatejre, így az enzimnek is felesleges termelődnie, fogja magát és szabadságra megy.
Magyarul nem jó ötlet adni neki. Egykor állati származású tejet ivott, igaz, de már nem csikó.
Tapasztalatból tudom hogy pl bio es adalekmentes joghurtot vagy tejfolt neha meh ajanlatos is adni a lovaknak. A bélflòra miatt egeszseges. Mar tobb helyen is olvastam es tudok is olyat aki ad a lovainak. Szerintem a vajtol se lehet baja. Viszont nem ertem hogy minek akarnal neki egyaltalan azt adni? Ne adj neki semmi ertelme. Bio hazi tejfolt par kiskanallal abrakba lehet adni az jo.
Az meg marhasag h nm tudja lebontani a lo gyomra. A lo vekonybeleben nagyon nagyon jol lebomlanak a lipázok!
A harmadik válaszoló nagyon értelmes és teljességgel valós választ adott, miért kellett leszavazni?
Nagyon nem jó ötlet tejet adni egy lónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!