Nem tudom őket elválasztani?!
Van két lovam. A második szeptemberben érkezett hozzánk. Nem tudom a lovaimat külön lovagolni és elválasztani mert hisztizik mindkettő és hajlamosak saját magukban kárt tenni. Mit tegyek?
Köszi!
Ez gyakran kialakul olyan lovakkal, akik csak ketten vannak.
Nekem van egy telivérem, amely csak korlátozottan lovagolható egy régi sérülés miatt (séta, kis ügetés), ezért vettem egy olyan lovat mellé, amit tudok rendesen is használni.
Igen ám, de a telivér nincs meg egyedül sem istállóban, sem karámban. Olyan szinten veri magát, hogy egyszer állatorvost kellet hívni, mert olyan sebet csinált magán, hogy varrni kellett.
A lovat eladni nem akartam, mert úgyis vágó lenne a sorsa, és amúgy remek ló, a sérüléséről meg nem ő tehet, hanem az előző gazdája.
Én azt csináltam, hogy egy idős, már nem lovagolható, nyugdíjazott lovat befogadtam melléjük, bértartásban. Csak a takarmányt fizeti a gazdája, meg orvost, körmölést, ilyeneket, de a helyért nem fizet. Vannak, akik keresnek helyet a már nem lovagolható lovuknak, ahol olcsón lehet tartani, nálunk meg elfér a legelőn. Nekem a plusz munkát megéri az, hogy nyugodtan ki tudok menni egyedül lovagolni.
Szerencsére ez az öreg sportló elvan egyedül is a karámban, tehát ha valaki ismerőssel kimegyünk sétaterepre mindkét lovammal, azt az egy, maximum két órát (a telivérrel nem lehet többet menni) simán, gond nélkül kibírja.
Nem tudom,mennyire van összeszokva a pónival.De amíg kimész az egyikkel,addig lehetne a másik,a bent lévő a pónival.Ha nem nagyon vannak összeszoktatva,akkor szoktasd össze őket,játsszanak együtt,foglalkoztasd őket együtt,így hátha megmaradna addig a pónival is,amíg a másik kimegy.
Vagy ha ez sem válik be,akkor ha tudod finanszírozni,és van még annyi helyed,akkor vegyél egy nagyobb méretű lovat,hátha azzal jobban elvan.Nem túl drágán(akár 200 000 ft-ért is) már lehet venni,egész normális,egészséges,belovagolt,lovagolható lovat,azzal még te is jól járnál.
Mármint a pónid félt volna vagy a nagy ló?
Én elválasztanám őket ha mind a kettőt biztonságban tudnám.. csak sajnos ridegben tartjuk az állatainkat és megpróbálná a második lovam a 2 méteres kerítést is átugrani, aztán megtörténne a baj..
És amúgy a második lovam, nevezzük nevén Karát, aki jobban hisztizik, ő tart egy kicsit az elsőtől, Matyitól. Mátyás mindig elzavarja, hajtja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!