Ugrás segítség?
Helló mindenki.
kb. 1 éve kaptam meg a lovamat, akit eddig hobbi szinten lovagoltam itthon egyedül, viszont szeptemberben úgy döntöttem,hogy szeretnék picit többet a hobbynál. A díjugratás nagyon megtetszett, ezért el is kezdtem néha-néha ugrani a lovammal( én előtte már tanultam ugrani illetve a lovam résztvett pár versenyen is).De pár alkalom után úgy éreztem kell valaki, aki korrigál minket, ezért átjártam a közeli lovardába a lovammal egy-két "edzésre". Túl sok mindent nem tanultam, viszont a kérdéseimre nem kaptam választ. Az elsődleges az például a helyes elugráési távolságokkal kapcsolatos lett volna, mert mindig véletlenszrű volt, hogy kijött-e jól vagy sem. Annyi választ kaptam,hogy egy idő után érezni fogom és látni is. Na ezzel nem lettem okosabb.. Annyit tudok, hogy egy tempóvan kell az akadályra odalovagolnom, de kb. ennyi. Szóval főképp a távolságok helyes megállapításában kérném a segítségeteket.
Emeld fel a ló fejét (igazítsd fel)! csak bátra, határozottan, rövid időre akár még a csikó is feligazítható. Így hátrakerül a súlypontja, egyből rövidebbet, és egyenletesebbet fog vágtázni - és máris látni fogod a távolságokat. Nyilván ne ugráson próbáld, hanem pl átlón egy szál rúdon, a felett/mögött meg átugratni.
A távolság amúgy kényes kérdés, mert ha nem a vágtaugrás szabályos többszöröse, akkor nyilván nem fog kijönni - rövidíteni, vagy nyújtani kell az ugrásokat, hogy helyesen érj oda. De ez csak akkor megy, ha a ló képes egy stabil ütemet menni, máskülönben akár látod, akár nem, totál lutri lesz, hogy hogyan is érkezik oda.
Tehát végső soron alapvető idomítás kellene, esetleg cavaletti munka is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!