A lovam mindig bakol vágtában, és többször le is estem. Most már nem merek rajta vágtázni! Valaki segítsen. Hogy lehet ezen túllépni? újra megbízni magamban és a lóban?
Saját ló, szabadon van, de ha akar be mehet az istállóba. Ha akarna, kiszaladhatná magát, és csak akkor bakol, ha rajta ülök.
Most már felülni is félve ülök rá, és imádkozok, hogy ne gyorsítson. A vágta meg még futószáron is nagyon ijesztő.
nagyon szeretem a lovamat, de így a lovaglás nem élvezet, hanem feszültség.
Lóra termettem, 4 hónaposan van rólam egy kép, ahol apa előtt már nyeregben ülök, pár éves koromban is folyton nyújtózkodtam a lovakhoz, a helyett, hogy féltem volna tőlük, és a másik lovon, minden megy,a vágta, lépés, ügetés, minden.
Én etetem, teljesen határozott vagyok vele, ha rosszat csinál kellő időben, kellő mértékben büntetem, ha jól csinál valamit, akkor simogatás, vagy répa.
Ezek ellenére lehet, hogy a fejemre nőtt? Ha igen, akkor mit lehet vele tenni?
Köszönöm a válaszokat!
igen, valószínűleg direkt rak le. Előtte mindig szoktuk futószárazni, és ügetésből sokszor magától átvált vágtába, és ezt csomó ideig csinálja. Utána felülök rá, de általában ledob. Múltkor, amikor nem próbált bakolni, akkor egy 3 órás lovaglásból jöttünk haza, úgy, hogy a túra előtt futószárazva volt, és akkor nem próbált meg bakolni, mondjuk az első olyan kör után amikor nem próbált letenni,akkor rögtön dícséret, és leszállás, de amikor bakol, és leesek, mindig visszaszállok, és megyek tovább, ha meg nem esek le, akkor is újra vágta.
De amikor először vágtáztam rajta, akkor a sóstói erdőben teljesen jól ment, semmi jele se volt annak, hogy bakolna, gyönyörűen ment egyenes út szakaszokon.
Ha hazaköltözöm, ezt az erdőt messze elkerülöm.. Valami furcsa aurája lehet, hogy ott meghülyülnek a lovak..
Olyan meg nincs, hogy majd ő vágtázik, mikor úgy dönt. Ha nyereg van rajta, NINCS DÖNTÉSE. Pont. Azt csinálja, amit ti mondtok neki. Ha ügetés, ügetés, ha vágta, vágta. Ha huzamosabb ideig kulturált, lehet engedményeket tenni, aka "lazítani a gyeplőn". De addig munkában egy lépést nem tehet önállóan. Akinek nem kell a jó élet, és nem tesz érte, megszívja... De a futószárat meg lehet ejteni naponta is, nem csak munka előtt. Hadd szokja a fegyelmet, az engedelmességet, és azt, hogy ha szorítja a heveder, viselkedni kell. Kérdés nélkül.
szia!
Szinte minden nap futószárazzuk, vagyis apa hajtja én meg állok középen, vagyis forgok, de csak azért, hogy úgy lássa, mint ha én is csinálnék valamit, lehet, hogy nem veszi, be, de engem megnyugtat.
Tudod nem akarom, hogy apához kedves legyen, engem meg le se sz'rjon. Végül is az én lovam, apának van másik lova. Csak én nem tudom megtartani, ha vágta közben kitalál valami " jópofa" dolgot. Márpedig szokott.
Amikor magától beugrott vágtába, az még az elején volt, úgy vettük, hogy valószínűleg az első csikókori futószárazás után nem csinálta ezt,( most 11 éves) szinte mindent elfelejtett, de legalább nem megtanítani, hanem feleleveníteni kellett.
most már szóra dolgozik, ostor nélkül. :)
Hogyhogy ott minden ló megbolondul? más ilyen esetet is ismersz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!