Hogy lehetne a lovamat hozzászoktatni ahz hogy ha utánna van kötve a szánkó akor el húzza úgy hogy nem rugdoskodik! Valami ötletetek van?
Mindenekelőtt naggggyon jól fontold meg, hogy ez jó ötlet-e.
A szánkó csúszik (duh!) és nincs rögzítve (pl. a rúd a szekereken). Lazán bele tudsz futni vele a lóba, ami akkor is fáj ha nem rúg meg.
Nem is kell az, hogy ne menj lejtős helyre - ha jobban megindultok, és hirtelen lassít le, az már rossz.
Plusz nagyon instabil, a ló megijedhet valamitől és nagyon szépen fogsz zakózni, csak a nyakad ki ne törd.
(kutyával próbáltam ilyet, én nem ültem rá csak egy két perces vidit akartam összehozni, nagyon hamar elvetettem az ötletet, szóval tapasztalat)
Hogy adjak egy érdemi választ is: valahogy oldd meg, hogy ne tudjon belefutni a lábaiba a szánkó, utána vezesd egy kicsit "üresen" (ne üljön senki a szánkón) és sűrűn dicsérgesd.
Esetleg próbálj minél hosszabb kötelet keresni a szánkónak, úgy több időd van reagálni ha valami történik.
Én továbbra sem tartom ezt jó ötletnek, veszélyes, inkább hanyagold.
Úgy olvasom, ijedős lovad van, ha megugrik - és te időben leugrasz a szánkóról - akkor nagyon csúnyán meg tud sérülni: nagyon belerohan a szánkó, belebotlik, rohanás közben megakad valamiben és esetleg lerántja a lovat stb.
Arról nem is mondok semmit, hogy mi történhet, ha nem tudsz időben leugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!