Melyik az a póni fajta, amelyik nem kicsi és két felnőttet is elbír néha néha terepen?

Áh,szóval az egyetlen értelmetlen választ pontozod fel...
Megint eljött az ilyen kérdések időszaka hogy elbír-e egy összesen 1300 kilós iskoláscsoportot egy shetlandi póni? 75 kilósan ugye felülhetek a falabellára?!
Egy ló/póni továbbra is testtömegének 20%-át képes károsodás nélkül elcipelni. Nem nehéz kiszámolni hogy mennyi az egy átlag póninál. Ezek után tessék saját testtömegünknek megfelelő hátast választani és átgondolni,hogy nem használhatjuk ki egy állat egészségét saját kényünkre-kedvünkre.
Várom,hogy pontozz le.

Na akkor én is elmondom a véleményem. A póni se nem terepen, se nem karámban nem bír el egy felnőttet se rövid időn túl. Egyszerűen annyira megterheli a hátát hogy a későbbiekben problémákat fog okozni nála és szerintem kínzásnak is számít, vegyél fel légyszi kettő harminc kilós kukoricazsákot a hátadra és baktass vele egy túraútvonalat nyugodtan, megérted mire gondoltam.
Én elhiszem hogy nem tetszik neked az igazság, de attól még így van és nem feltétlenül mindeki hülye és te vagy az okos...

Inkább használj hidegvérűt vagy sodrottat (hidegvérű keverék) erre a célra. A póni nem megfelelő arra, hogy több embert vigyen. Az, hogy nem rogyik össze alattatok, nem jelenti azt hogy nem lesz baja. (példának magamat hozom fel, amikor egy nehéz hátizsákkal kóricáltam hosszabb ideig. Nem éreztem nehéznek - a hátamon elviszek bármit - de másnap fájt a térdem)
A hidegvérű/sodrott nem kicsi :) Elbírja a súlyt, és nyugodtabb vérmérsékletű, mint a makacs pónik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!