Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Melyik az a póni fajta,...

Melyik az a póni fajta, amelyik nem kicsi és két felnőttet is elbír néha néha terepen?

Figyelt kérdés
2017. nov. 17. 12:39
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
20%
Welsh/Connemara simán elbír 160 kilót is.
2017. nov. 17. 15:24
 12/48 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Megy 1 zöld pacsi. Többet sajna nem tudok adni, mert nincs több regisztrációm. :)
2017. nov. 17. 15:29
 13/48 anonim ***** válasza:
91%

Áh,szóval az egyetlen értelmetlen választ pontozod fel...

Megint eljött az ilyen kérdések időszaka hogy elbír-e egy összesen 1300 kilós iskoláscsoportot egy shetlandi póni? 75 kilósan ugye felülhetek a falabellára?!

Egy ló/póni továbbra is testtömegének 20%-át képes károsodás nélkül elcipelni. Nem nehéz kiszámolni hogy mennyi az egy átlag póninál. Ezek után tessék saját testtömegünknek megfelelő hátast választani és átgondolni,hogy nem használhatjuk ki egy állat egészségét saját kényünkre-kedvünkre.

Várom,hogy pontozz le.

2017. nov. 17. 16:12
 14/48 A kérdező kommentje:
Én max 1 piros pacsit tudok adni. A többi nem én vagyok. :)
2017. nov. 17. 16:43
 15/48 anonim ***** válasza:
93%

Na akkor én is elmondom a véleményem. A póni se nem terepen, se nem karámban nem bír el egy felnőttet se rövid időn túl. Egyszerűen annyira megterheli a hátát hogy a későbbiekben problémákat fog okozni nála és szerintem kínzásnak is számít, vegyél fel légyszi kettő harminc kilós kukoricazsákot a hátadra és baktass vele egy túraútvonalat nyugodtan, megérted mire gondoltam.

Én elhiszem hogy nem tetszik neked az igazság, de attól még így van és nem feltétlenül mindeki hülye és te vagy az okos...

2017. nov. 17. 19:27
 16/48 anonim ***** válasza:
91%

Inkább használj hidegvérűt vagy sodrottat (hidegvérű keverék) erre a célra. A póni nem megfelelő arra, hogy több embert vigyen. Az, hogy nem rogyik össze alattatok, nem jelenti azt hogy nem lesz baja. (példának magamat hozom fel, amikor egy nehéz hátizsákkal kóricáltam hosszabb ideig. Nem éreztem nehéznek - a hátamon elviszek bármit - de másnap fájt a térdem)

A hidegvérű/sodrott nem kicsi :) Elbírja a súlyt, és nyugodtabb vérmérsékletű, mint a makacs pónik.

2017. nov. 17. 20:23
 17/48 gyvanda2004 válasza:
89%
Nekem egy arab félvérem és egy nóniusz félvérem van és egyikre sem ül két ember. Nemhogy egy pónira két ember. Össze roppanna a súly alatt és a lábai se a háta nem bírná.
2017. nov. 17. 22:18
 18/48 anonim ***** válasza:
87%
Köszi, hogy mellém álltatok. Én délután hiába magyaráztam neki, nem értette meg.
2017. nov. 17. 23:05
 19/48 A kérdező kommentje:
A legnagyobb típusú welsh kanca mellett döntöttünk. Elég széles, elég magas, nagyon jó kondiban van. Szelíd, nyugodt. Köszönöm a segítségeket. :)
2017. nov. 18. 09:52
 20/48 anonim ***** válasza:
89%
Tök vicces hogy egészen amíg nem válaszoltál kérdező a második oldal válaszai akik megírták neked hogy nem jó erre a póni 100%-osak voltak. Megjöttél és egyből lepontozódtak, megírod hogy megveszitek a pónit ennek ellenére is. Hát gratulálok, komolyan a saját szegénységi bizonyítványodat állítottad ki.
2017. nov. 18. 12:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!