Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Első lónak ezek közül melyik...

Első lónak ezek közül melyik fajta lehetne a legjobb? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Hobbira, és ugratásra használnám. 6 éve lovagolok, összes alapjármódban biztosan ülöm meg a lovat. Bár még nem tanultam ugratni, mert eddig mindig olyan lovardába jártam ahol eléggé húzták ezt a dolgot.. :/ Fajta jelöltek:

-Hannoveri

-Holland melegvérű

-Francia hátasló

-(esetleg) furioso

Élményeket, tapasztalatokat szívesen olvasok a fajtákkal kapcsolatban. Előre is köszi.

2017. okt. 21. 09:57
 1/6 anonim válasza:
100%
Ez igazabol nem a fajtajatol fugg, hanem attol, hogy hogy van belovagolva, biztonsagos-e. A furiosorol jokat hallottam, de ez egyentol is fugghet
2017. okt. 21. 10:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Első lónak egy stabil tudású, jól belovagolt, 7-12 év közötti kanca vagy herélt kell. A jellemét nézd, illetve a tudását, egészségét, a többi nem olyan hangsúlyos, így a pontos fajtamegjelölés sem. Egy magyar félvér lehet épp olyan jó társad, mint egy oldenburgi, hannoveri vagy épp gidrán. Szóval egyedet válassz, ennyi. Alap szinten minden ló tud ugrani, egy métert még a tehén is, ha ráijesztesz. :D Nyilván olyan lovat keress, amivel ugrattak már, mert a vak vezet világtalant felállás viszont életveszélyes lehet.
2017. okt. 21. 15:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Csak a gidránt nem ajánlanám, de a többivel egyetértek elsővel.
2018. jún. 15. 21:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Bocsánat,*előzővel. Teló átjavított.
2018. jún. 15. 21:26
 5/6 anonim ***** válasza:
Mármint, hogy a gidrán nem ugrik? Tökéletes military ló is akad köztük, 120-130-at pedig majdnem mind viszi. Erősen telivérezik, ezért tény, hogy kicsit érzékenyebbek, de szívósak, megbízhatóak.
2018. jún. 16. 22:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek hogy válaszolt. Végül egy ismerősünk lovát fogadtuk örökbe, mert már nem tudtak vele foglalkozni. Ő egy 15 év körüli hidegvérű kanca. Bár ugrani vele biztosan nem fogok tudni nyilván, de már így is rengeteget mindent tanultam tőle, és megismerkedtem a lótartás kisebb-nagyobb dolgaival. Sőt, már a harmadik esés is megvolt, úgyhogy nagyon jól haladunk.. xd
2018. jún. 17. 06:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!