Tudom, hogy elviekben a shagya-arab és az arab telivér a legjobb távlovaglásban. De egy akhal-teke képes lenne vajon felvenni velük a versenyt?
Szerintem igen, sőt az amerikai lovak is: quarter, appaloosa, ha megfelelően vannak felkészítve. A tenyészcél legalábbis hasonló volt eredetileg. Ezek a fajták azért nem elterjedtek, mert nincs hagyománya a kipróbálásuknak, könnyebb arab fajtákat vásárolni, mert több egyedből lehet válogatni.
Még egyes pónikból is kinézem, hogy bírnák a távlovaglást, mert szilárd szervezetű, "igénytelen" lovak, jól alkalmazkodnak, csak nehéz megtalálni köztük azt ami tényleg jó. Arabnál egyszerűbb, mert nagyon régóta erre tenyésztik.
Itt most nem arról van szó, hogy alkalmasabb-e. Egyértelmű hogy nem jobb egy Akhal. Arról szólt a kérdés, hogy felveheti-e a versenyt. Szerintem megfelelő képzettséggel igen, előfordulhat, hogy felveheti.
Nyilván könnyebb út venni egy arabot, hiszen ennek a kiképzési módját többen ismerik, alkatilag alkalmasabb, de nem ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!