Szerintetek érdemes így folytatnom a lovaglást vagy jobb, ha inkább majd újrakezdem tiszta lappal, ha megtehetem?
Sziasztok!
Elég nagy dilemmában vagyok, mert egy olyan döntés előtt állok, hogy abbahagyjam-e a lovaglást évekre vagy sem. Egyetemista vagyok és karrier szempontjából az életem fordulóponthoz érkezett (külföldi ösztöndíj, stb. stb.), amelyek meg fogják határozni nagyban a későbbi pályafutásomat. Két félét és sportolok, az egyik a lovaglás és elég időigényes, viszont a kedvencem, szóval nagyon nehezen teszek le róla :(
Kezdő lovasnak számítok, noha többször újrakezdtem, vágtázni tanulgatok jelenleg, de az probléma, hogy nagyon ritkán tudok elmenni a lovagolni, kb. havonta egyszer ha összejön a dolog.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e ezt így folytatni, hogy mindig visszaesek (nyilván azért, mert ritkán járok)? Próbáltam rendszeresíteni, de valami folyton közbejön és meg kell, hogy valljam, nagyon nehezen fér bele az életembe. A másik lehetőségem, hogy addig abbahagyom, amíg le nem diplomázom és jó karrierrel tellene saját lóra és edzőre is.
Ti mit tennétek? Légyszi érdelmesen válaszoljatok, nekem nehéz döntenem nagyon ebben a kérdésben :(
Alapvetően az embernek arra van ideje, amire akarja - ha most nincs rá időd, később komoly karrier és kapcsolat, gyerek, stb mellett pláne nem lesz, akkor se, ha a kert végében fog állni a jószág - mire egyáltalán az etetés, almozás, itatás, ápolás végére érsz, már elszaladt az idő.
Szóval a legjobb, amit tehetsz, hogy megpróbálsz rendszert vinni az életedbe - ezt nem bántásból mondom, és nem a lovaglás szempontjából, hanem minden értelemben meghálálja magát a dolog.
Összességében én úgy gondolom amúgy, hogy abbahagyni nem érdemes, mert a sport, ha ritka is, jót tesz, és ha fejlődni nem is tudsz, szintentartásnak, kikapcsolódásnak jó - és hát ez lenne a célja, végül is. Ne sikertelenségnek, hanem kikapcsolódásnak éld meg. Akkor is, ha ez heti, vagy épp havi egyet jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!