Mikortól lehet lovastúrákon részt venni?
Figyelt kérdés
Én most kezdek el lovasoktatásra járni, és nem tudom, hány órát kell venni, hogy különbőző helyeken túrákon vehessek részt?2017. aug. 31. 15:36
1/3 anonim válasza:
Szerintem ezt nem órában mérik, hanem az egyéni tempódtól függ, milyen ütemben tudsz haladni és persze mennyi időt tudsz rászánni, gyakorolni. Jobb helyeken lovast csak úgy visznek terepre, hogy mind a három jármódban stabilan ül és tudja irányítani a lovat. Ha ahova most jársz, ott nem így van, szerintem válts lovardát, a saját biztonságod érdekében is. Sok olyan "lovarda" van, ahol akár lépés-ügetésben kivisznek, csak azzal nem számolnak , ha megindul egy kezdővel a ló, mit csinál és annak milyen következményei lesznek? Terepen lovagolni nem olyan, mint karámban vagy futószáron, hogy rászól az oktató és megáll a ló. Terepen sok olyan tényező érheti, amitől megijedhet és ezt tudni kell kezelni, ha már ott lovagolsz és ezt egy nyeregbe kapaszkodó, pár hónapja lovagoló lovastól nem lehet elvárni.
2/3 anonim válasza:
Lovastúrára csak olyan menjen, aki magabiztosan ellovagol mindhárom jármódban kengyellel és anélkül is, illetve jól tudja irányítani a lovat, és nem esik kétségbe egy 50-60 centis ugrástól sem. Ezt nem 10 óra alatt éri el az ember, hanem ha intenzíven tanul és nem hetente 1x lötyög egy órát, akkor normális oktatóval kb 1-1,5 év. Azért írom így, mert ugye az egyéni képességek is sokat számítanak, ha valaki hamar ráérez, és heti legalább 3 alkalommal lóra tud ülni, akkor 1 év alatt el lehet ezt a szintet érni.
3/3 anonim válasza:
Nem csak egyéni képességek, de a ló sem mindegy. Hiába képzett az adott ló, igenis van olyan, hogy a ló és a lovas jelleme nem passzol. Képzett lovast ez nem befolyásol - mármint elboldogul vele, legfeljebb nem lesz szívszerelem -, de a tanulási folyamatot azért meg tudja nehezíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!