Lovas ügyességi versenyeknél is szokott lenni tiszteletkör az eredményhirdetések végén?
Alap kéne, hogy legyen. De még dijlovasok közt is akad, hogy elég egy apró kis nesz, és már a komplett díjátadós bagázs perecel... ami persze egy jó kép a lóról és a lovasról is.
Nyilván itt az alap megfontolás az, hogy ezek viszonylag kezdő gyerekek, és elég egyetlen esés, és tudod, kinek lenne kedve anyuékkal pereskedni, ha egyszer a fejükbe vesznek valamit, stb. Biztonság, nem feltétlenül van ebben hiba.
Ellenben az nagyon fura, hogy tiszteletkör meg van, és fussanak csak, inkább olyan, mint egy nyilvános megalázás a győzelem örömére. Érthetetlen.
"egy nyilvános megalázás a győzelem örömére. Érthetetlen.
"
Ebben egy kicsit igazad van, de nem így kéne felfogni.
Lényeg, hogy ha nem teszik, akkor venned kell a fáradságot a REV letételére a licenc ügyintézésre, és akkor nem "aláznak meg".
Ha nem teszik akkor a tiszteletkörfutás helyett kisétálsz a pályáról. Egy csomóan ezt csinálják.
Nekem megvan a revem, licenszem, de szerintem ez ettől független. Attól, hogy valakinek nincs, (és ennek számos oka lehet), még nem evidens, hogy ha lóval együtt, egy lovas versenyen olyan kiemelkedő teljesítményt nyújt, hogy megnyeri azt (de legalábbis dobogós ugye), akkor azt mondjuk, nem bízunk benne, hogy akár egy kör ügetés alkalmával fent marada, úgyhogy ló nélkül futkosson körbe, mutatva, milyen jó lovas (csöppet ambivalens ez így, nem?). Ha meg lesétál, akkor arról mond le, hogy ott helyben, egyfajta közösségi élményt kapjon a győzelméért, élvezhesse, hogy "ünneplik". Olyan visszajelzést kapjon, ami megerősítheti, hogy jó volt, így tovább. Ráadásul hordozhat egyfajta veszélyes üzenetet is, ami csak mélyíti a szakadékot lovas és lovas között. Egyik oldalról "beképzelt, hogy nem fut velünk", másik oldalról "én már nagy vagyok, nekem megalázó futni".
Totál paradox.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!