Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak, ha lovaglásnál...

Mit csináljak, ha lovaglásnál mindig megáll legelni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nemrég lett meg az első lovam. Kipróbálásnál meg se próbálta lehajtani a fejét, most már szokásává vált, és erővel sem tudom felhúzni a fejét. (Ha nem erősen próbáltam sem reagált, amikor kicsit csizmával odaböktem neki, akkor sem, a pálca még valamennyire segít.) Futószárazásnál egyáltalán nem csinál ilyet.

Egyszer meg szoktunk állni legelni egy helyen ahol engedem neki, ez lehet a baj? Nálunk rendesen van etetve.

Ma erősebben ütöttem oda neki pálcával, akkor egy ideig abbahagyta, de nem tudom jó ötlet-e folyton ütni szerencsétlent.

2017. aug. 22. 19:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Az én lovam is ezt csinálta mikor terepen voltunk és jó nagy volt alattunk a fű. Nekem a pálca annyira nem jött be mivel akkor mindig megijedt . Viszont én a nyakára szoktam ráütni ,mert akkor figyel rám. Meg mikor már érzem ,hogy le akarja tenni mindig előre hajtom és erősen tartom a fejét. Ma már csak ritkán csinálja( be akar próbálkozni :) ) Aztán rájön ,hogy semmi értelme . Múltkor barátnőm ült rajta aki még nem sokszor ült lovon ,rögtön nekikezdett legelni...És én lovaglás előtt nem etetném úgy hogy fogod és vezetgeted hagy legeljen,mert azt szerintem jutalomnak venné. Mondjuk a mi lovaink füves területen vannak így mire én ráülök már jól tele ette magát :). És ne engedd sehol sem legelni amikor ülsz rajta.. Mert szerintem amiatt próbálkozik.
2017. aug. 29. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!