Szóval. Zebra ügy?
Sziasztok!
14 éves vagyok ha valaki szeretné tudni :D és járok lovagolni imádom a lovakat.. De mégjobban a zebrákat és nagyon szeretnék egyett. Igen már látom a kommenteket\válaszokat, hogy te nem normális kis 14 éves.. De esetleg egy állatkertbe örökbe fogadni.. Igen tudom hogy az ott marad és nem jön velem haza :D Van elég sok pénzem amit összespóróltam mert bem szoktam semmit venni.. Szóval szerintetek ez nagyon rossz ötlet?
1. A zebra vadállat. Nem ló.
2. A zebra Afrikában él, nem Közép-Európában.
3. Mi a fenének pocsékolnád a pénzedet állatkert támogatására, ami állami feladat, és neked abból az égadta világon semmi hasznod nem lenne. Ha fölösleges pénzed van, állatmenhelyet támogass.
Hobbiállatként nem tarthatsz zebrát. Védett állat. Még az alföldi 2-3 alfaja is, ami néhány országban viszonylag gyakori, mérsékelten fenyegetett státuszban van. Az össze többi pedig nagy bajban van. A cirkuszok, állatkertek csereprogramokban, és spermakereskedelemmel frissítik az állományt, mert vadon befogott példányokkal gyakorlatilag lehetetlen. Minden újszülött csikót törzskönyvbe vesznek, még a legutolsó vándorcirkuszban is. A szaporulatból jó pénzért talán lehetne venni, de legálisan ki van zárva.
Ajánlom a szamarat. Pizsamája nincs, viszont rúg és harap az is. És a nevével ellentétben több esze van, mint bármilyen lónak vagy zebrának.
Pedig bizony lehet venni, pl. az USA-ból biztos. Angliában is tart pár lüke ember olyan hibrideket hogy: LóXzebra, szamárXzebra. Így valamivel kezelhetőbbek azt hiszem. Ha rákeresel angolul a gugliban, találsz ilyen oldalakat és videókat. Azt nem tudom Magyarországon szabad-e, biztos rá tudsz erre is keresni ha érdekel. Az tuti hogy csak külföldről tudsz venni, és az is biztos hogy milliós nagyságrendben kell gondolkodnod.
A szamár meg nem is rúg és harap, tök jófejek ha rendesen foglalkoznak velük, csak a csődörök ganék. Szóval esetleg szamár? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!