Milyen fajta lovam legyen?
12 éves vagyok, lassan 13. Ha minden igaz venni fogunk egy lovat. A box és a legelő is megvan (mivel apukámnak is van egy lova). Azért vennénk nekem egy lovat, mivel apukám lova egyedül van, és már "kiérdemeltem" egy saját lovat. Gyűjtöttem pénzt (én is belepótolok a vásárlásba), és már 2 éve lovagolok.
A kérdés: Milyen fajta lovat kell venni, egy 12-13 éves lánynak?
Lehetőleg nyugodt fajtát keresünk. Lehessen vele mind a 4 jármódban lovagolni, lehessen vele kocsizni.
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Az én lányom is pont 12 volt, mikor 2 lovat vettünk neki..Mi is nyugodt fajtát kerestünk, megbízhatót gyerekhez, amelyiket ha nincs idő mozgatni, akkor sincs gond, mert ha nagy helyen van, magától is futkározik amennyit kell.Sok mindent elolvastunk, lovat tartókkal beszéltünk,és lószakemberekkel, stb.
Végül a Haflingi mellett döntöttünk.Nem bántuk meg, ha újra választás előtt állnánk, szintén ezt a fajtát vennénk.Amellett hogy gyönyörűek, a hatalmas fehér farokkal és sörénnyel, de kivételesen okosak is, szívósak,szeretettel nevelve rögtön érti, mit kérünk tőle. Mieink 15 évesek, de teljesen fiatalosak, játékosak. Legjobb kiscsikót venni, hogy hozzád idomuljon, sokat foglalkozni vele, szeretgetni, soha nem ráütni mert rettentő érzékeny.Kocsizni jó velük, lovagolni néha szoktunk,lovaglás szempontjából kérdezz meg hozzáértőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!