Kisbéri félvér vagy gidrán?
A kisbéri egy univerzálisabb,nyugodtabb fajta,mely kezdő lovasok számára kiválóan alkalmas. A gidrán inkább díjugratásban remekel,de díjlovasok között is megtalálható,temperamentumosabb,gyorsabb mozgású versenyló. Elsőlónak mindenkébb kisbérit néznék,de ha megvan a tapasztalatod,a gidrán is kiváló társad lehet. Igazából ez a te jellemdtől is függ. Jobban szereted a kiegyensúlyozottabb,nyugodtabb,lassabb mozgású pacókat,vagy gyorsabb,izgalmasabb sportlovakat. Egyébként mennyi idős vagy?
Melyik fajta lovakat szereted?
Mindkettő lóval dolgoztam,ezt úgy mondom. Nem is egy egyeddel. :D sok sikert,és egészséget az új legjobb barátodhoz.
Tenyésztési szempontból a gidrán a legkisebb egyedszámmal rendelkező hazai fajta. Lovaglási szempontból egy sokoldalú, könnyű huszárló, ami árkon-bokron, tökön-paszulyon megbízhatóan és stabilan átmegy, temperamentumos, terhelhető, hadászati szempontból előnyösen tenyésztett. Akár iskolalónak is elmegy amúgy, illetve én láttam már nem egyet, bér saját lóként nyilván más. Militaryban jól megállhatja a helyét.
A kisbéri ennél érzékenyebb, amúgy is erősen telivérezett fajta, közelebb áll a mai sportlovas szemlélethez talán, jobban megfelel arra a "használatra", viszont nem annyira egységes a fajta maga.
Nem egészen értem a kérdés, érdekel a tenyésztés, de azért kéne valaki, aki tenyésztett, lovagolt már fenti fajtába tartozó lovat?
Vásárlás szempontjából abszolút irreleváns, hogy melyiket veszed, jó-e a ló neked vagy sem, céljaidnak megfelel-e, teljesen mindegy melyik fajtába tartozik a kettő közül, ha ezek tetszenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!