Motoros protektor jó lovagláshoz gerincvédőnek?
Kényelmesebb, rugalmasabb és sokkal jobban is véd az ütések ellen a tesztek szerint.
Ilyesmire gondolok. Vagy mindenképp kell, hogy kemény héjas legyen?
Szerintem biztosan jó. Nekem például van egy motoros kabátom, ami protektoros, és egész télen csak abban lovagoltam. Sokkal kényelmesebb volt, és mikor estem benne a vállamat is védte.
Amit pedig linkeltél, szerintem tökéletesen olyan mint egy profi lovas gericvédő. (De írja is, hogy többféle sporthoz használható.)
Én is így gondolom.
Kérdeztem az oktatómat, de ő nem igazán van képben ebben a dologban. Ő sosem használt, de a tanítványainak kötelező, kérdezzem meg egy lovasboltban vagy vegyek a Decathlonban, az jó, azt mondta .:-D
Kérdeztem ismerőst erről, aki viszont a motoros védőfelszerelésekkel kapcsolatban van képben, és ő viszont azt mondta, hogy szerinte azért jobb a lovas, kemény héjas gerincvédő, mert az terepen lepattan az akadályról, pl. fáról, szikláról, ezek a rugalmas motoros-lovas védők, viszont arra vannak kitalálva hogy,inkább csúsznak az aszfalton vagy a homokban, de kérdezzek olyat aki lovagol. Hát ezért vagyok most itt :)
Mondjuk ha azon keresztül eltörik a borda, jobb nem belegondolni, a nélkül mi lett volna.
Egyébként összességében én úgy hiszem, hogy nagyban függ a dolog a használt céljától is, ugyanúgy, mint a kobak megválasztásánál. Pályára bentre, síkra biztos, hogy jó ez is.
Elég ha megnézed a sebességeket. Motoros protektornak egy 200 km/h-s perecnél is helyt kell állnia. Lovaglásnál is kifogástalanul meg fogja védeni a gerincoszlopod annyira, mint bármelyik "lóra való".
Az előzőnek igaza van a gerinced ugyanott van.
Csak egy észrevétel, egy gerincvédőnek miért kellene a bordatöréstől védenie?
Arról nem is beszélve, hogy egy motoros protektor esetenként olcsóbb lehet, mint a lovas, mert jellemzően bármi ami elé odabiggyesztik hogy lovas, minimum kétszeres szorzót kap árban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!