Pályaválasztás. Hogyan tovább?
Nem sokára eljön az idő hogy eldöntsem mégis merre továb az általános iskola után. Mindenképp állatokkal,és azon belül legfőképp lovakkal szeretnék dolgozni. A mezőgazdaság is érdekel,van is egy iskola,a Kaposváron található Móricz Zsigmond szakközép suli. Nem tudom hogy oda akarok e menni,mivel elég messze van. Tulajdonképpen csak annyit szeretnék tudni hogy mégis mi lenne az a lovas/mezőgazdasági szakma amiből meg lehetne élni,lehetőleg Magyarországon.
Tudnátok pár ötletet mondani?
Tudom, hogy nem ilyen választ szeretnél, de személyes tapasztalat alapján 2 dolgot tudok javasolni.
1. Ha jó tanuló és szorgalmas vagy, állatorvos. Tudsz aztán lovakra is specializálódni.
2. Tanulj olyasmit, miből rendesen meg tudsz élni. Informatikát, nyelveket, mérnöknek, amivel könnyen tudsz normális munkát találni, és van hozzá némi affinitásod. Akkor elég pénzt fogsz keresni ahhoz, hogy a lovazás lehessen a hobbid.
Mindkettőhöz sok sikert, bármelyiket is választod!
Egy kicsit tudok segíteni, hogy azt halld amit szeretnél. Nekem lovardám lett, önerőből, de nem egyszerű. Nem keresem halálra magam, de megvagyok(mostmár).Nagyon fontos, hogy jól tudj lovagolni, legyen versenytapasztalatod, így tudsz belovagolni, versenyeztetni. Esetleg lehetsz lovasoktató ha van érzéked hozzá, kedves vagy az emberekkel. Azért ezt a két munkát írtam, mert ezekkel lehet elindulni. Nagyon nehéz lovardavezetőként menő lovardában állást találni, hiába van Lótenyésztő szakmérnöki diplomád, lehet hogy egy érettségizett, de komoly tapasztalatokkal rendelkező versenylovast vesznek fel a helyedre.
Szóval gimi, mellette jó edzőhöz napi szinten járj lovagolni, lovak mellé segíteni. (igen, akár ingyen, vállalva hogy kihasználnak). Próbálj versenyezni akár több szakágban, ott ismerkedj emberekkel. Én így találtam rá a helyemre. Ha ez nem tetszik, akkor én is a többiek válaszával értek egyet: Tartsd meg hobbinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!