Lónál a sütés jelent valamit?
Felhivod a loazonositot ( nem tudom mi ennek a szakmanak a neve, bp kornyeken abay pal) aki megnezi, hogy hamis-e a sutes. Ha nem, akkor makod van es tudni fogod a livad eloeletet, de ha csak a faran van, nyakan nincs, semmilyen megyeazonosito/szuletesi szam, valoszinu hamis sutes.
Ha az, akkor ismeretlennek lesz bejegyezve a loutlevelbe, amit kotelezo kivaltani, buntetnek erte. :)
Igazából lehet a farán is sütve, de akkor a másik oldalon kéne lennie fajta vagy tenyésztőhely bélyegnek, és jó eséllyel chippelt is.
De igen, a tenyésztési felügyelő tud segíteni a ló beazonosításával kapcsolatban.
Köszi a válaszokat!
Egyébként vajdasági vagyok szóval itt lehet más az eljárás?Miért kapnak a lovak sütést?Meg a lovam 20 év körüli és úgy tudom régen divat volt a sütés.Ha van sütése akkor lehet van chipje is?
Ha 20 év körüli a lovad akkor biztosan nincs benne chip. 20 éve, de még 10 éve se nagyon chipeztek.
Igen ha van sütése az valamit jelent :)
A körzeti állatorvosod is tudni fogja hogy hol kell érdeklődj a ló előélete iránt.
Nem tudom vajdaságban hogyan működik a lóútlevél dolog és hogy egyáltalán kötelező-e.
Ezeket te kell megérdeklődd :)
Itt Magyarországon már elég komolyan veszik a lóazonosítást, papírozást. Vannak lótenyésztési felügyelők, Lóútlevél iroda, chip stb.
Hogy ott a szomszédban mi van az jó kérdés, állatorvosnál, hivatalban kéne utánaérdeklődni, hogy mik a szokások, hogy megy a papírozás, na meg mikor ez a póni született még Jugoszlávia volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!