Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 4 hónapja lovagolok mikor...

4 hónapja lovagolok mikor lovagolhatok nyeregbe, mikor vágtázhatok?

Figyelt kérdés
Heti 3× lovagolok fél órát, de egy órát töltök ott.Meg kel várni amíg a többi gyerek is felszáll a lóra és amíg az edző egymaga fölkantároz fel "nyergeljen" 5 lovat.Nekem is csak akkor engedte meg hogy felkantározzam fel "nyergeljem" a lovat amikor már 3 hónapja lovagoltam (2 hónapja szabadon) és a végén is ő lekantározza és "lenyergelje" a lovakat.Egy hónappal ezelőtt megkérdeztem az edzőm hogy mikor vágtázhatok majd azt mondta nemsokára.Most eltelt egy hónap szerdán voltam lovagolni és megkérdeztem megint hogy majd mikor fogok vágtázni azt mondta "még egy kicsit gyakorolsz és utána" azóta már voltam még egyszer.

2017. jan. 1. 02:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Elfuserált egy nemzedék ez (ne bántódj meg, nem veled van gond). Nekünk annak idején 2x megmutatták, merre van a lovarda, szülő keresett egy megbízható edzőt, lovászt, bárkit, felhatalmazta a nevelésre, aztán onnantól intéztünk mi mindent. Kijutást, hazajutást, segítségért lovaglást... Ha valami kellett, nyári munkával megkerestük a rávalót, vagy ünnepekre praktikus dolgot kértünk. Ha meg ránk lépett, falnak nyomott, stb, még mi voltunk lehülyézve meg a mi hibánk volt.

A lovarda meg sem működésében, sem a lovak képzettségében nem szimpatikus. Igaz, nálunk van lóápoló (én), de nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az iskolalovak, gyerekkel dolgozó magánlovak fizikailag és agyilag is felkészülten kerüljenek nyereg alá. Magyarán: a derekát törném le a lónak, ha kérés nélkül vágtázna, vagy nem dolgozna szépen a gyerek alatt. Olyan megbeszélés lenne a következő óra előtt, hogy a füle háromfele állna.

2017. jan. 2. 21:34
 12/18 anonim ***** válasza:

Így, messziről, ismeretlenül senki nem tudja megadni erre a választ pontosan, hisz valóban az oktatón múlik.

Általában úgy szokták, hogy egy kicsit belekóstoltatnak a vágtába viszonylag hamar, aztán idő mulva térnek rá vissza komolyabban, amikor már mem csak ügyesen fennmaradsz a lovon, hanem a szárkezelés, az ülésed és általában a segítségek adása szépen megy.

Alapvetően egyéni oktatásra mondom ezt, ahol az oktató személyre szabottan hozzád igazítja a "tanmenetet". Az osztálynál ott nagyon nagy eltérések lehetnek attól, ami igazán neked passzolna.

A nyereggel általában nem szokás ennyit várni, de bízzunk abban, hogy az oktatód saját módszerének rendszerében ez így is célravezető lesz. Láttatlanban erről sem lenne bölcs ítéletet mondani.

Az sem biztos, hogy baj, hogy az oktatód nem egyszerre akar mindent megtanítani, hanem fokozatosan. Bár, ha Te magad úgy érzed, hogy két hónapja nem fejlődsz, akkor az azért nem jó, s tényleg lehet, hogy érdemesebb lenne jobb lovardába menni. Csak vigyázz, hogy sok helyen elhitetik veled, hogy tudsz/megtanítottak már lovagolni, közben csak osztályban mennek egymás után a lovak, amelyen bátor gyerekek ügyesen egyensúlyoznak akár vágtában is anélkül, hogy valóban megtanulnának lovagolni.

2017. jan. 2. 23:40
 13/18 anonim válasza:
Szintén 7.-es vagyok, hét és fél, lassan nyolc éve lovagolok, mióta elköltöztünk oda, ahol most lakok és lovardát váltottam, mindig magamnak biciklizek ki, hiszti nélkül, földúton, nuku közvilágítással. Ha leesek vagy a lovat kell kergetnem, én vagyok lecseszve, így legalább nem vagyok puhány, aki alá csak odaadják a lovat. Mindenkinek meg van tanítva elméleti oktatás keretein belül a nyergelés, a kantározás, az ápolás, a ló testrészei. Mióta idejárok, ez az elsőnek talán rossznak tűnő bánásmód annyit fejlesztett rajtam, mint a képzett iskolapaci vonatok soha.
2017. jan. 3. 22:31
 14/18 A kérdező kommentje:
Félre értés ne essék én is egyedül akarok járni a lovardába megy úgy szinte minden hova de nem engednek.
2017. jan. 4. 02:03
 15/18 anonim ***** válasza:
Hidd el, egy nap nagyon meg fogod köszönni az edződnek a pokrócozást. Én fél évig nem lovagolhattam nyeregben, már 4 éve rendszeresen lovagolok, díjlovaglásban versenyzem és szerintem a majdnem egy év futószár volt, ami a legtöbbet segített a biztos ülésemen. Mellesleg pokrócon megtanultam kéz nélkül vágtázni és nyeregben azután már könnyű volt:)
2017. ápr. 1. 14:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, mellesleg mi a legjobb barátnőmmel minden héten egy-kettőször biciklivel megyünk ki, 10 km, mi dolgunk a szerszámozás, a pucolás, és jogosan csesznek le ha rosszul csinálunk valamit. Én 4, ő 2 éve lovagol, és most nyáron mehetünk először terepre. Igen, ennyit kell dolgozni. Ez az igazi lovaglás, nem az, hogy fél év után fizetsz és mehetsz.
2017. ápr. 1. 14:28
 17/18 csalamádé31 válasza:

Elég fura nekem ez a lovarda...

Én amióta lovagolok, csak nyeregben lovagoltam, de lehet külön szőrén ülős órákat venni. Nekem először a két ügetést tanították meg futón biztosra,(kb 1-2 hónap heti 1 edzéssel) utána mentem karámra. Ott csak a formákat gyakoroltuk és most 10 hónapja lovagolok és csak most kezdtem el vágtázni úgy, hogy (eddig mindenki azt mondta) ez nagyon gyors fejlődés. :/ Változó az emberek képessége, mindennek eljön a maga ideje!

2018. jún. 17. 15:46
 18/18 anonim válasza:

Ez teljes mértékben a képességeidtől függ

Sem idő sem ló nem befojásolja.

Én nem tudok nyilatkozni hogy meddig voltam pokrócon mert 2 évesen kezdtem szóval.nem emlékszem rá

Annyit viszont el tudok mondani hogy egy évnél ha tovább tart válts edzőt ;)

Meg hidd el ha fejben elképzelés hogy mit csinálsz akkor menni fog

Lehet nem az első alkalommal de egy idő után menni fog ;))

Soká sikert😊

2019. nov. 9. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!