Ez a verseny milyen szinvonalu mar?!
En nem tudom higy ez a verseny mirol szol de hogy a fijlovasoknak nem mondhato kislanyok tanugetnek a lekotott feju ponikon...nekem az mar sok
Ha nem tudjak normalisan szarra lovagolni a lovat akkor vagy ne versenyezzenek vagy valalljak fel hogy nem megy meg nekik de az hogy minden egyes lovon martingal es lekoto van...
En nem azt mondom hogy mindent csak termeszetesen stb... de egy dijlovas versenyen ez mar tulzas mert ezzel tudtom szerint a lovat kepezzuk es nem a lovas nemtudasat takarjuk el
Es miden gyerek lovan ilyen van...az meg csak a plussz a tetejere hogy valamelyik emelle a taudasa melle meg sarkantyut is felvesz amikor meg a labat se tudja nyugodtan tartani...de o mar annyira dijlovas hogy az mar neki kell
En versenyzokent erre nagyon kiakadtam
Nektek mi a velemenyetek?
Koszonom a gyors velemenyt mentek a zoldek!
Nem azert mondtam mert a lonak olyan rossz lenne hogy belehal csupan a lovas nem fejlodik es buszkek magukra amikor az egesz csak egy latszat
Nagyon sokan büszkék magukra ok nélkül, de az ilyenekkel szembeni ellenérzést jobb elengedni, mert semmi értelme. Ők így csinálják, te máshogy csinálod, kész, ennyi.
Nem tudok németül, szóval nem tudom, hogy ez milyen verseny, de nem díjlovaglás. Gondolom valami póni klub x osztálya vagy ilyesmi. Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy a magyarországi színvonal ettől még jóval lejjebb van.
Hát igen. De valahol el kell kezdeni.
De azért ne a német színvonalat szidjuk. Én örülnék, ha itthon ilyen minőségű lovasoktatás lenne és némely 12 éves internetes megmondókislánynak ilyen ülése lenne! :D
Hát, megnéztem a videót. Az a helyzet, hogy ezek gyerekek, a lovak lekötése pedig teljesen humánus. Nincsenek összekötözve, mint a sonka, lazák a szárak. Tényleg csak annyi a szerepük, hogy a tanulónak ne kelljen arra figyelnie, hogy a lova feje éppen az égben van valahol és össze-vissza feszeng, hanem tud figyelni az ülésére, az érzésre. Nem értem, mi a baj ezzel. Miért jobb, ha a gyerek küzd a lóval, elromlik az ülése vagy ki se fejlődik, félni fog? Ezekből a gyerekekből nagyon jó lovas lesz pár év múlva. Nem akarnak se ők, se az edzőik azzal fényeskedni, hogy na bezzeg, ők aztán segédszár nélkül is ellovagolják a lovat, mert csak az az igazi lovas, aki úgy lovagol. Ez egy ilyen itthoni izomkodós felfogás. Tudják, hogy hol a helyük, elfogadják, hogy erre itt még szükség van, és tudják, hogy később nem lesz. Nem értem. Teljesen színvonalas kis gyerekverseny. Örülnék, ha itthon így lovagolnának a gyereklovasok. Itt még teljesen mást néznek egy díjlovas versenyen, mint egy felnőtt, magasabb kategóriájú számban.
Illetve egy gondolat: a martingálba is bele lehet kötni, de az aztán végképp nem árt a lónak. Egyedül akkor lép hatásba, ha az kapkodja a fejét. Lehet, hogy felesleges felrakni, de nem is csinál vele bajt. A ló nem fog tőle kerekebben menni. Ha neki az jó, hogy felrakja, hát tegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!