Tanácstalan vagyok. Díjugratas, versenyzés, ugralos ló?
Pont ezt írja, hogy NEM rendelkezik hatalmas lovastudással. Először én is félreolvastam.
Szerintem ha megengedhetitek magatoknak, béreld az edződ lovát, és nyomd a tiedet is. Sokat fogsz tanulni ettől az ugrálós lótól, a tiedet meg ne hanyagold el. Így legalább többféle lótípust tanulsz lovagolni.
Én a helyedben a téli szezont még biztosan ezzel a rakoncátlan lovacskával versenyezném végig, egyrészt fejlődési szempontból, másrészt pedig nem baj ha hagyod pihenni a sajátodat a műtét után, neki egy hosszabb rehab kell úgyis, addig pedig nem árt a kihívás.
Ami a legfontosabb, hogy minél többet lovagolsz az edződ lován, annál inkább nagyobb esélyed van kiismerni őt, megtanulni kiülni az ugrálásait, és megtnaulni kezelni a hóbortjait, így pedig legyőzni a félelmeidet.
Nekem szintén egy elég nehéz lovaglású lovam van, ugrál, feszeng, rohan, balettozik, ha úgy tartja kedve, és nagyon sokáig pontosan meg tudtam mondani, hányadik akadályig kell megtanulnom a pályát, mert olyan szemes is volt, hogy nem egyszer belerakott az akadályokba. De kitartottam, mentünk minden felé versenyre és ahogy kiismertem, jöttek a szép eredmények is.
Hidd el, egy ilyen dilis ló rengeteg dologra megtanít, és ha más szintén ugrálós-bakolós lovakra kell felülnöd, minden félelem és probléma nélkül fel tudsz majd ülni rájuk, mert tudni fogod, hogy mit hogyan érdemes kezelni, és hogyan maradhatsz fenn.
Azt nem mondom, hogy ha ezen megtanulsz jól lovagolni sosem ér majd meglepetés, mert minden ló más és más és minden ló tarsolyában van valami extra skill ami az ugrálást illeti, de sokkal kevésbé ijedsz majd meg tőle, és lényegesen nagyobb eséllyel maradsz nyeregben.
Csak fontos, hogy mindig tiszteld a lovat, mint partnert, próbáld kiismerni, megérteni, és sose becsüld le a képességeit, és ne hagyd, hogy elhitesse veled, hogy a bab is hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!