Patkolás kell patkó?
Sziasztok kapok egy lovat ne szóljatok le hogy nagy felelőség béna vagyok (persze még van mit tanulnom bőven) de azért már tanultam eleget egy saját lóra..
Lényegre térve ugratni szeretnék vele 120-160cm eket és nem szeretném patkolni mert láttam ahogy a lovardámba (ahol lovagolok) patkolnak és nem tetszett hogy meg égetik a patát terepre menni is van lehetőségem szóval ehez kéne patkó?
Bocsánat a helyes írásért
Köszönöm a válaszokat
160on nagydíj és olimpia van. Talajviszonyoktól függően illik patkoltatni, pl füves pályára mindenképp, pláne ekkora igénybevétel mellett. Egyébként nem muszáj melegen pakolni, lehet higeden is vasalni.
A pataolaj a pata hidratálását szolgálja nyilván, de nem pótolja a természetes folyadékot, pl a vízbe, hóba sétálást, mosást, stb.
Köszönöm a válszt:)
De homokos pályán akkor megoldható? Ne haragudjatok értem én hogy elvileg igen a válasz de gyakorlatilag?
Hát, ha kapsz egy 160-as lovat, akkor azt már valószínűleg patkoltatnod kell. De nem hiszem, hogy rögtön Nagydíjas lóval fogsz kezdeni :)
Amúgy ekkora igénybevételnél már patkolni kell. Te se tudsz maratont futni mezítláb. Amúgy nem fáj neki, hogy égetik. Neked se fáj, ha leég a hajad vége :) Ha van egy profi kovácsod, semmi baja nem lesz a lovadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!