Mennyi szénát eszik egy ló egy hónapban?
Figyelt kérdés
Ilyen dolgokat írhatnátok ha valaki jártas ebben mert egy év múlva kapok egy lovat persze azért nem vagyok teljesen hülye a lovakhoz már sok könyvet ki olvastam meg a lovardámba is segitek szóval ilyen ki egészítésnek gondoltam ezt a kérdést viszont a széna dolgot amit ki írtam tényleg egyik könyvbe se találtam az oktatómtól meg nem mertem meg kérdezni nehogy butának nézzen2016. szept. 29. 21:55
1/12 anonim válasza:
Először is gyakorold a helyesírst.
Annyi szénát eszik, amennyit adsz neki, plusz amilyen minőségű. Első osztályú szénát egy nap alatt megehet egy kis bálával is, rossz minőségűből meg jó ha a felét. A többit kilöki, otthagyja.
2/12 anonim válasza:
nekem egy lóhoz 1 nagy körbálás széna volt elég 1 hónapra. naponta 3x kapott és mellette nem legelt. az viszont hogy széna vagy sarjú fű az nem mindegy. én a szénát írtam
3/12 anonim válasza:
Ló méretétől, étvágyától, legeléstől függően 10 és 15 kg között lehet számolni naponta.
4/12 anonim válasza:
Kérni és kérdezni nem szégyen, de lopni és butának maradni igen.
5/12 A kérdező kommentje:
Lopni mi van?? Köszönöm a normális válaszokat
2016. szept. 30. 20:11
6/12 anonim válasza:
Egy 160-as körbála elfogy egy hónapban, ha ahogy kell, folyamatosan hozzáfér/előtte van és nem tud legelni, 120-asból nálunk így legalább másfél fogyott. Ez nyilván függ a szénától is, hogy mennyit kell eldobni belőle. Ha van jó minőségű legelője, akkor ez a mennyiség csökkenhet.
7/12 anonim válasza:
Rengeteget esznek. :D a két éves csikó meg a 10 éves lò reggel délben es este kap egy egy kisbálás szenat es emellett meg 2 kisszalma balat ejszakara megragcsalni es egy bala lucernat. 6 bála/ nap a ket lonak +abrak es van amikor beadok nekik egy egy kéve kóròt is. Amúgy nagylovakról van szó nem ponikrol.
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és mennyibe kerül egy nagy 120as jó minőségű széna\szalma ? Hány kiló egy 120 széna\szalma?
2016. okt. 1. 17:29
9/12 A kérdező kommentje:
A 120 a mérete 120cm magas\széles
2016. okt. 1. 17:30
10/12 anonim válasza:
Nézz körül a neten, hogy felétek mennyibe kerül. Ha tudjátok tárolni érdemes nyáron a lehető legtöbbet megvenni, mert télen nyilván drágább. Én 120-asat vettem 5500-ért, ebből másfél-kettő kellett havonta, nagyobból vettem 7500-9000 között, az majdhogynem egy hónapig kitartott. Ha havi 10-12 ezret számolsz rá nagyot nem tévedhetsz. + szállítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!