Ne te kezdj hozzá, ha nem értesz a lovakhoz. Inkább bízd rá egy szakemberre, mert ennek csak az lesz a vége, hogy teljesen elrontod a lovat.
A csikót pedig beLOVAGOLNI szokták, nem betörni.
Az, hogy 12 éve lovagolsz, nem jelent semmit. Olyan szakembert kell alkalmazni, aki már nem először csinál ilyet, megfelelő tapasztalattal rendelkezik és nem árt, ha edzői-versenyzői múltja is van.
Nagyon ráfázol, ha magad kezded el, egyrészt balesetveszélyes, másrészt nagyon el tudod rontani a csikót. Jó szakembert is nehéz kifogni, mindenképp kérd ki mások véleményét is a választottadról!
Az előzőek jól írták szakember kell, de, ha TELJES mértékben értesz a lovakhoz akkor úgykell (valahol ezt olvastam), hogy zsákot raksz/lazábban rá kötsz a határa elöszőr csak kicsi súllyal és így kell fokozatosan haladni!!
De nem vagyok benne 100 000%-ban biztos inkább nézz utána!! :)
Hány éves a csikó? Hogyan volt eddig tartva? Milyen vérmérsekletű? Milyen fajta?
Szerintem se kezdd el te....
Viszont ha mégsincs más akkor:
Első a futószárazás. 2,5 éves korától lehet kezdeni. Lép üget vágta mindhármat megkell tanulja olyan szintre hogy szóra tudja. Lassan kell tanítani... eleinte keveset pár percet aztán igy tovább többet s többet. Én 2,5 éves korától kezdtem tanítani. Megszoktatni vele a zablát. Rátenni a nyerget hadd szokja. Aztán hajtottam földről azaz a futószárat rákötöttem a zablára
Mentem utánna és irányítottam. Persze ehez már egy jólnevelt csikóra van szükség. Mikor már szépen ment futószáron ráraktam a nyerget és úgy futóztunk. Mire ezek tökéletesenmentek betöltötte a hármat. Ekkor kb 30 kilós zaboszsákot raktam rá ha már ezt is tűrte ráültem futószáron aztán szabadon.
Bevált mòdszer. Kezdőként alkalmaztam annó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!