Ez a takaró nem lenne túl vastag télen nyírt, félig istállózott lónak?
Erről a takaróról lenne szó. A lovam télen minden napot a karámban tölti ha nem esik semmi, majd visszaviszik éjszakára a boxba. Ez a takaró nem lenne túl vastag neki? Nem akarom, hogy aláizzadjon. Novemberben meg lesz nyírva, szóval a karámba semmiképp nem raknék rá vékonyabbat, talán még polárt is raknék alá, csak nem tudom, hogy ez így nem lenne-e túl meleg a boxba. Mert ha igen, akkor vennék egy vékonyabb, töltet nélküli takarót, és alá raknék polárt.
Szóval ez lenne rajta kint is, bent is?
Az enyémnek is 300 grammos van, ő nem nyírt, beállóban tartott, tavaly a legnagyobb hidegekben el tudta magán viselni, nem izzadt alá. Ha nem voltam benne biztos, hogy nem lesz melege, inkább megkapta a vékonyat, de 0 fok körül nem volt takarva.
Én két takarót vennék a tiédnek. Vagyis hármat. :D
Ezt a vastag vízállót nagy hidegre karámba, egy vékony vízállót, mert tavaszra ez bizony már meleg lesz neki, ezt hordhatja a boxban is, meg egy polárt leszárításhoz, amit szintén hordhat a boxban. Mert ha a vastag túl meleg lesz neki a boxba és van egy polárod, amivel munka után leszárítod, akkor nem tudsz mit ráenni, mert a polár vizes... Szóval ha az ember nyír és takarózik, elég bonyolulttá válik a helyzet és ha bértartásban van, extra módon megbízható személyzet kell ahhoz, hogy nyugodt legyél afelől, hogy mindig a megfelelő takaró van a lovon.
Ez azért nagyban függ attól, hogy milyen lesz az idő idén télen, valamint, hogy mennyire fűtik fel az istállót a lovak, stb-stb. Ami az egyik nap túl meleg lehet, az a másik nap lehet akár már túl kevés is. Én mindneképpen két takarót vennék, ülön kintre és bentre.
Plusz kalkulálj vele, hogy a tél sem egyforma hőmérsékletű végig, egyik napon lehet ez már sok még kintre is, másik napon viszont meg elkélhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!