Vajon azért lasított le, mert kibillentem az egyensúlyomból?
Lovagoltam ma egy szép és okos herélt pacit, ügetni tanulok vele. Azt vettem észre, hogy amikor kezdtem kicsit kibillenni, egyből visszavett lépésben. Kérdeztem a gazdáját, hogy szerinte a miatt volt-e, azt mondta szte igen, mert a paci vigyáz a lovasra.
Ilyen komolyan van, hogy ennyire okos és érzékeny egy ló?

A kérdező addig se hajtotta folyamatosan a lovat, hogy kibillent volna az egyensúlyából. Valójában kétféle ló van (nagyátlagban), az egyik az, amelyik erre még rá is segít, és már a földön vagy, a másik pedig próbál úgy segíteni, ahogy tud. De ez az ugrásnál is megfigyelhető: van, amelyik mindent elvállal, akár még úgy is, hogy pocsékul ér oda, a másik meg néha még akkor se, ha minden tökéletesen megy pedig... A harmadik meg egyáltalán nem is szeret ugrani. Stb-stb.
A jó oktatóló természetszerű, hogy vigyáz a lovasára, ez az egyik olyan tulajdonsága, ami alapján oktatólónk lett kiválasztva. Elvileg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!