Egy lovarda oldalán láttamJó így?
Figyelt kérdés
Egy lovarda oldalán láttam hogy bértartást vállalnak. Este boxba van a paci nappal pedig egy lónak fenntartott 400 négyzetméteres legelőn van. Na hát én úgy tudom egy lónak 1000 négyzetméteres legelő kéne de ez a négyszáz elég MINIMUM 2 napos mozgatás mellett?2016. aug. 17. 20:26
1/4 anonim válasza:
A lovak társas lények így jön ki az 1000nm²/2 ló.
Mellesleg itt csak tartod, ha naponta elmész vele lovagolni, lemozgatod, akkor neki elég lesz, de ha dísznek veszel lovat, amire hetente 2x nézel rá, akkor kevés lesz
2/4 A kérdező kommentje:
Ok köszi naponta vagy ha nagyon nem érek rá kép naponta kivinném.
2016. aug. 17. 20:50
3/4 anonim válasza:
Elég, persze, ez viszont nem legelő, hanem karám. Egy ekkora karámban, egy ló igen hamar kipusztítja a füvet, így legelni nem nagyon fog ott tudni, hacsak nem mindig változtatják a helyét.
Az egy hektár/ló egy irányadó méret, ami jó minőségű legelőre vonatkozik és arra az esetre, ha a lovat egész évben az adott területen kívánjuk legeltetni.
4/4 anonim válasza:
Az 1000 négyzetméter/ló arra vonatkozik, ha a ló nem kap egyéb takarmányt. Mivel itt éjszaka boxban van gondolom minimum napi egyszer kap szénát (abrakot). Viszont szerintem az jobb lenne ha ló nem egyedül lenne a legelőn egész nap hanem más lovakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!